E, ovako treba... > Elektrika

Koliko kablova na relaciji motor - kabina

<< < (2/7) > >>

LSI:

--- Citat: oblak  08, 10, 2013, 22:42:14 posle podne ---
--- Citat: zankiki  08, 10, 2013, 16:18:38 posle podne ---Kakva crna svetla na relaciji motor - kabina.

Instalacija je urađena, i tu nemam ništa više da radim.
Ok, slažem se da bi za anlaser treba deblji kabel, ali što 10 kvadrata? Pa za yuga anlaser vuče (mislim) 700-800w, ne verujem da je za T18 potrebno više od 400-500. A 400-500W se bez problema provlači kroz 2.5 mm2. 4 mm2 bi svakako završilo posao.

Neka me neko ispravi ako grešim, naravno.

--- Kraj citata ---

Gresis. Od akumulatora do alnasera 10, alternator  4 a sve ostalo kako hoces.

--- Kraj citata ---

Pa i nije baš tako - "kako hoćeš".
Kod mene postavljen kabel dvožilni od 0,8 kvadrata do sirene. Kad sam stisnuo taster sirena se nije oglasila ali je zato kabel počeo da se dimi.

Kada sam stavio 2,5 kvadrata toga više nije bilo i sirena sada normalno radi. I kod mene je veza akumulator-anlaser od 10 kvadrata.

Zato, savetujem da poslušate Marketa, mislim da je u svim napisima do sada na forumu pokazao da zna o čemu piše.

Kapetan:

--- Citat: LSI  09, 10, 2013, 07:12:17 pre podne ---Zato, savetujem da poslušate Marketa, mislim da je u svim napisima do sada na forumu pokazao da zna o čemu piše.

--- Kraj citata ---

thumbup

Ljuba:

--- Citat: LSI  09, 10, 2013, 07:12:17 pre podne ---Pa i nije baš tako - "kako hoćeš".
Kod mene postavljen kabel dvožilni od 0,8 kvadrata do sirene. Kad sam stisnuo taster sirena se nije oglasila ali je zato kabel počeo da se dimi.

--- Kraj citata ---

E to je pravi sistem upozorenja, prešao si sa zvučnih na dimne signale u cugu... cap

LSI:

--- Citat: Ljuba  09, 10, 2013, 09:09:31 pre podne ---
--- Citat: LSI  09, 10, 2013, 07:12:17 pre podne ---Pa i nije baš tako - "kako hoćeš".

--- Kraj citata ---

E to je pravi sistem upozorenja, prešao si sa zvučnih na dimne signale u cugu... cap

--- Kraj citata ---

Baš tako.
Medjutim, ma kako to izgledalo smešno - bilo je to za mene vrlo ozbiljno upozornje i Bugi je morao da se muči da već postavljenu instalaciju (postavio je jedan drugi "majstor") izvlači i provlači kroz oplatu kabine kako ne bi došlo do požara.
Nisu to naivne stvari i ne bi trebalo laici sami da rade oko instalacija.

E, tu se javlja druga vrsta problema.
Zato što je bilo potrebno da se dodatno instaliraju neke stvari na čamcu, a ja nisam hteo da kao laik to uradim sam, proveo sam proleće i leto čekajući nekog ko bi to mogao da mi uradi stručno. To je jedan od glavnih razloga zašto je čamac ove sezone "pasao" travu u bašti umesto da sam ga makar jednom provozao Dunavom.

oblak:
Pobogu Lazo kakve veze sirena ima sa prikljucenjem motora? Covek lepo pita koje zice od motora do kabine, ostalo ima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju