Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Odjava i registracija plovila

<< < (11/26) > >>

Kapetan:

--- Citat: barbanesa  15, 01, 2014, 23:44:57 posle podne ---Ako mogu da pomognem na licnom iskustvu ,prebacio sam camce u lk Beograd i posto mi u februaru istice regstracija pitam kako da dovezem camac i z panceva do kapetanije ,a dama sa velikim atributima rece da moze lk P
ancevo da izadje i uradi tehnicki i sa tim papirom dodjem u k Bgd i registrujem isti..
Ako jos nesto nije jasno Pitajte
najbolje je da odmah u Pancevu registrujete plovilo ,odjavite i preupisete u lk Bgd.

--- Kraj citata ---

dusmanine , sto bre nisi zvao ...

srsa:

--- Citat: Kapetan  16, 01, 2014, 00:00:22 pre podne ---
--- Citat: barbanesa  15, 01, 2014, 23:44:57 posle podne ---Ako mogu da pomognem na licnom iskustvu ,prebacio sam camce u lk Beograd i posto mi u februaru istice regstracija pitam kako da dovezem camac i z panceva do kapetanije ,a dama sa velikim atributima rece da moze lk P
ancevo da izadje i uradi tehnicki i sa tim papirom dodjem u k Bgd i registrujem isti..
najbolje je da odmah u Pancevu registrujete plovilo ,odjavite i preupisete u lk Bgd.

--- Kraj citata ---

dusmanine , sto bre nisi zvao ...

--- Kraj citata ---

Јели Кеп, јел због "даме са великим атрибутима"?  ha  ha  ha  dodo  dodo  dodo

zica:

--- Kraj citata ---
Druže pošto ja neznam neke strane reči molim te objasni mi tu reč atribut šta to značidali je to nešto opipljivo. unapred hvala.

zankiki:
http://vukajlija.com/atribut

LSI:
Bio sam danas u kapetaniji u Novom Sadu i razgovarao sam o svom slučaju (da podsetim one koji ne znaju: čamac registrovan u kapetaniji Novi Sad jer ga držim, kad nije u bašti, u marini u Starom Slankamenu; registracija mi je istekla u 2013. godini i prošlo je više od 30 dana od isteka registracije).

Vrlo ljubazna službenica dala mi je uputstvo za uplatu takse od 850,00 dinara na ime takse.
Postupak je sledeći: u kapetaniji se donosi rešenje o ispisu i kapetanija službenom poštom dostavlja kapetaniji u Beogradu podatke o prethodnoj registraciji. Original plovidbene dozvole ostaje u Novom Sadu, a ja dobijam ispisnicu i kopiju plovidbene.

Sa tim papirima treba sada da odem do kapetanije u Beogradu u kojoj će biti sproveden upis u registar i izdata nova plovidbena sa novim registarskim brojem.

Rečeno mi je da ko je imao registrovan čamac, podrazumeva se da je plovilo prethodno podvrgnuto tehničkom pregledu i da nema potrebe da se dostavljaju dodatni dokazi (svedočanstvo o radovima, dnevnik radova i td.).

Nova kapetanija (u mom slučaju, ova u Beogradu) odredjuje kada i gde će izvršiti redovni tehnički pregled nakon kojeg se kompletira postupak registracije.

U kapetanijama su svesni velikog broja plovila koja će morati biti preregistrovana po slovu zakona i traži se rešenje kako to učiniti na najjednostavniji način. Razmatraju se opcije da se tehnički pregledi vrše tamo gde se čamci nalaze i da to vrše kapetanije koje su nadležne za ta mesta, a da ti tehnički pregledi budu prihvaćeni u kapetanijama u kojima se vrši registracija.

Sve je ovo, naravno, u domenu razmišljanja, medjutim, imam utisak da zaista ne bi trebalo da preterano strepimo, već da što pre pristupimo preregistraciji i na taj način ispoštujemo zakonski rok. Svaki konkretan problem rešavaće se onako kako bude moralo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju