Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Odjava i registracija plovila
Mezija:
Bio sam u LK Beograda sa resenjem o brisanju iz registra Lk Novi Sad i receno mi je da do marta ili aprila oni nerade
tehnicki pregled plovila ( vazi za camce kojima je istekla registracija a bili su registrovani pre donosenja odluke )
Tako da ako ste u mogucnosti tehnicki pregled izvrsite u kapetaniji gde ste bili registrovani , tehnicki se priznaje.
Posto kazu ima mnogo camaca koji nisu izvrsili odjavu /prijavu sam datum 7.2 ce se sigurno probiti a sto neznaci da netreba da odjavite camac pre tog roka, jer onda nije do vas nego do tehnickih mogucnosti kapetanije.
dragand:
Danas sam sa Pančeva odjavio camac i spremio dokumentaciju za Beograd (Prodavac je iz Pančeva ja sam iz BGD-a)
Čamac je metalni Smederevac 6m, bez motora, reg. istekla u Novembru iprocedura je sledeća (bar smo prodavac i ja tako uradili):
- u Kapetaniji pančevo registrovali čamac na prodavčevo ime ...................................................................... 2200 din.
- u Kapetaniji Pančevo uradili odjavu plovidbene .......................................................................................... 900 din.
- u opštini Pančevo overili kupoprodajni ugovor ............................................................................................ 1760 din.
- u Pančevu u poreskoj platio porez na prenos ............................................................................................. 1200 din.
- osveženje u kafani flasica posle pet sati za kojekavim šalterima ............................................................... 500 din.
i ostaje Beograd kapetanija da predam odjavu, kupoprodajni Ugovor radi preregistracije i nove plovidbene i to je to. Malo više novca od planiranog eek sha ali to je valjda to. 25648
LSI:
--- Citat: dragand 15, 01, 2014, 18:17:17 posle podne ---...
- osveženje u kafani flasica posle pet sati za kojekavim šalterima ............................................................... 500 din.
i ostaje Beograd kapetanija da predam odjavu, kupoprodajni Ugovor radi preregistracije i nove plovidbene i to je to. Malo više novca od planiranog eek sha ali to je valjda to. 25648
--- Kraj citata ---
Pa kad ste se istrošili u kafani, a posle vam država kriva!
Eh, šta je naš čovek!
Nego, da vi isplanirate veći budžet za kafanu pre odlaska u beogradsku kapetaniju, da vam ne bude posle opet žao.
dragand:
Ma da mi je žao za kafanu "ni po jada" nego" jedem" se zbog onih taksa sB0
2po jada, nego mi žao za one silne takse tamburanje sB0
barbanesa:
Ako mogu da pomognem na licnom iskustvu ,prebacio sam camce u lk Beograd i posto mi u februaru istice regstracija pitam kako da dovezem camac i z panceva do kapetanije ,a dama sa velikim atributima rece da moze lk P
ancevo da izadje i uradi tehnicki i sa tim papirom dodjem u k Bgd i registrujem isti..
Ako jos nesto nije jasno Pitajte
najbolje je da odmah u Pancevu registrujete plovilo ,odjavite i preupisete u lk Bgd.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju