Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Analiza voda Beogradskih marina

<< < (5/5)

Kapetan:

--- Citat: LSI  11, 09, 2013, 21:38:16 posle podne ---Nikola, ovaj izveštaj nama baš i ne govori mnogo - rekao bih: ništa.

Prvo, mislim da je bilo besmisleno tražiti analizu za vodu za piće - svima je jasno da ta voda ne može da se pije.

Drugo, u izveštaju nisu date referentne, ni maksimalno dozvoljene vrednosti, tako da sami rezultati ne govore laicima ništa.

Treće, a i najvažnije je - koliko je ta voda opasna zaista?

Boraveći u marini čovek neizbežno mora da se pokvasi i to je ono zašto je potrebna analizia - da nam kaže koliko je voda opasna po zdravlje u kontaktu sa kožom i očima. Mislim da ni lud ne bi pokušao da je pije.

--- Kraj citata ---

lsi radjene su analize vode, a to sto pise na papiru voda za pice je nebitno tu se menjaju samo dozvoljene vrednosti ...
referentne vrednosti ... max dozvoljen amonijak je 0,5 mg/l... kod nas je 26.9 .... 50 puta veci ... bakterije su zakucane na 24.000

zena je lepo rekla mislim da i napisah sve sto upadne u tu vodu mora da se hitno opere... riba se "najverovatnije" ne sme jesti , nije ispitivala ali po tim analizama ona zakljucuje NI SLUCAJNO ... pa sad gledaj ... a tu se mresti dobar deo ribe koji se peca na malim vodama...

u svakom slucaju ko hoce da sazna vise neka klikne na ovaj link http://www.nmw.co.rs/nmw/index.php?page=65 u dnu se nalaze sliice elemenata pa neka proveri referentne vrednosti ...

Sci:
Ovde najmanje vode ima... upavusi umnik

dalibor:
A ja se pitam, zašto ne možeš da opereš g..... od galeba sa krova?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju