Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Analiza voda Beogradskih marina

<< < (4/5) > >>

dalibor:
Takvu gustinu vode nigde nisam video.
Skoro pa da uzorak vadiš kašičicom.

Kapetan:

--- Citat: dalibor  30, 08, 2013, 07:14:02 pre podne ---Takvu gustinu vode nigde nisam video.
Skoro pa da uzorak vadiš kašičicom.

--- Kraj citata ---

juce su uzete bocice za Analizu , danas uzorkujem i nosim u gradski zavod... rezultati za 10tak dana...

Kapetan:
danas je predata voda na analizu .... kad su culi odakle je samo su prevrnuli ocima , za pametnog dovoljno... uradice bakterioloske i mineroloske analize pa cemo videti sta je sve u vodi ....

inace danas voda nije bila kao "zeleni sutlijas" ali kad sam je sipao u flasu kroz flasu se nije videlo nista ... mutna zelena, sva sreca nije zaudarala...

rezultati ce biti 9.9.2013 godine ...

Kapetan:
Evo uz malo kasnjenje uspeo sam da pokupim analize Visnjickog dunavca...
Odprilike doktorka koja je gledala je samo domahivala glavom, nikakvih prskanja, nikakvih kupanja, koriscenja ribe i slicno... realno govnara sa svim mogucim bakterijama...

situacija ni malo nije naivna...

LSI:
Nikola, ovaj izveštaj nama baš i ne govori mnogo - rekao bih: ništa.

Prvo, mislim da je bilo besmisleno tražiti analizu za vodu za piće - svima je jasno da ta voda ne može da se pije.

Drugo, u izveštaju nisu date referentne, ni maksimalno dozvoljene vrednosti, tako da sami rezultati ne govore laicima ništa.

Treće, a i najvažnije je - koliko je ta voda opasna zaista?

Boraveći u marini čovek neizbežno mora da se pokvasi i to je ono zašto je potrebna analizia - da nam kaže koliko je voda opasna po zdravlje u kontaktu sa kožom i očima. Mislim da ni lud ne bi pokušao da je pije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju