E, ovako treba... > Plovila
Vrh čamca na tabanašu
Kapetan:
nije lose, proveri debljinu lima... meni se ne svidja odnos visine i sirine ali dosta takvih camac plovi nasim rekama....
ujedno to je tzv Apatinsko korito poznatije i kao banana... ne trpi jake motore recimo 20 konja pa na gore...
zankiki:
Ako bih ovo uzeo, ostalo bi mi dosta para za neki ok motor, 4T 15KS
Otići ću da pogledam. Kako se proverava debljina lima?
Kapetan:
kuckas pa ocenis :P ima neki mali aparat , pokusaj da nadjes da li neko usluzno to radi ...
obrati paznju , camac je iz 1997me... znaci 15 godina star ... sveze je prefarban (zasto?)...
proveri najnize tacke u unutrasnjosti camca da li je farba ravna da li ima korozvinih udubljenja ... ta udubljenja izgledaju kao male barice velicine 2-20 mm ... ja ih zovem krateri ....
to se najvise pokaze na vodenoj liniji (spolja ) tu mozes videti koliko ga je nacela korozija... pitaj gazdu koje mere zastite je radio i slicno ....
recimo ovako nesto ... naravno zamisli kako to izgleda zafarbano... sve glatko al se poznaju udubljenja ... nije to strasno ali ako su udubljenja velika ...
broker975fx:
Imam ja broj coveka koji usluzno radi merenje,jedino da bi rezultati bili tacniji mora malo da se obrusi deo gde stavlja sondu,meri se vise kljucnih tacaka I na osnovu toga se izvlaci zakljucak,mislim da je bilo oko 30eur. Gledaj pre svega unutrasnjost,najnize tacke,I ispod tende,prozora svuda gde procenjujes da je mogla da se skuplja voda,pogledaj iza akumulatora,wc. Bilo bi lepo da se celo korito iznutra vidi I bude lako dostupno sto je retko jer ga enterijer pokriva,kako god uvek macak u dzaku pa kako te zalomi,jedino sto kod metala ne kosta puno popravka I sanacija sem ako nije bas grob
zankiki:
A što se tiče korita, je li plovno, koliko KS bi mi trebalo da ga guram 10kmh uzbrdo, i da li bi bio stabilan sa 5-6 ljudi na njemu?
Hvala svima na pomoći, sutra idem za BG da pogledam ovo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju