E, ovako treba... > Plovila

Vrh čamca na tabanašu

(1/15) > >>

zankiki:
Imam jednu dilemu pošto sam trenutno u fazi kupovine broda.

Zbog vožnje po dunavu nemam ništa protiv tabana, ali bih voleo da brod bude koliko toliko otporan na talase, pošto sa sadašnjim čamcem kad jurim po talasima razbijam kamenje u bubregu.

Koja je razlika u praksi ako se brod napred završava u špic kao ovaj:

ili kada se završava ravno, kao ovaj:

Nisam se vozio na puno brodova i nemam nekog iskustva, ali bih voleo da brod nema probleme sa nekim normalnim talasima, naravno da se u slučaju velikog nevremena mora tražiti zaklon u nekom dunavcu. Zanima me da li je ovaj drugi model puno hendikepiran za vožnju po nemirnoj vodi u odnosu na ovaj prvi (nemirna voda mogu biti i talasi od bele ladje i slično)

deda:
Slusaj bre ti..........!!!! tamburanje

Komsija ti hendikepiran , znas !! To je moja ladja i ona ne moze biti hendikepirana , znas !! hahaha

Salu na stranu , vremenom naucis da amortizujes talase na tabanasu ali kada dodje salauka tu nemas izbora velikog .

zankiki:
Izvini deda, tražio sam slike, i prvi si naleteo  upavusi upavusi upavusi

Ne mislim na salauku, kad se podignu pravi talasi na Dunavu, tu i mnogo ozbiljniji brodovi imaju problema.

Pre svega mislim na umerene talase, ili ono kad neki gliser - skuter prodje ispred tebe.
Ja na čamcu moram da malo pustim gas i prelazim ih pod određenim uglom.

Kako brodovi reaguju na to? Da li je velika razlika izmedju ovakva dva korita u takvim slučajevima?

Pre neki dan sam bio sa drugarom na njegovoj dalmatiniki, prošla bela ladja a on se zaleteo špicem u talase. Očekivao sam barem mali udar, a ona se samo mekano spustila kroz njih. Znam da tako nešto ne mogu da očekujem od broda sa toalno drugačijim koritom, ali je pitanje da li je ogromna razlika kad se plovi sa jednim i sa drugim koritom (prva i druga slika recimo).

njegos68:
mislim da je prvo korito u prednosti bar malo sto se tice talasa...jer razbije/razgrce  talase na 2 strane ,a ovaj Dedin lupa po talasima... mada taban je taban... a cini mise da je ovo prvo Zorterov brodic pa se Deda nece sloziti..  harm

Zoran:

Ma nema to veze.Salauka ili ne.Sta moze da bude.Da te zapljusne i nista.
Kupi ti onaj koji ce ti biti udoban i stabilan kada se kreces po njemu.Ako su stranice
malo vislje jos bolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju