Autor Tema: Informacije o gumenjaku  (Pročitano 3726 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FILIPNJ

• Mornar
  • **
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Informacije o gumenjaku
« poslato: 18, 07, 2013, 09:42:12 pre podne »
Pozdrav odnedavno sam  postao vlasnik ovoga čamca  25648. Zanima me koji bi  vanbrodski motor odgovarao za njega? Našao sam jedan Johnson 4KS koji ima ugradjen rezervoar u sebi i  mislim da bi on bio dobar ali me zanima vaše mišljenje. Dužina je 2,8 m širina 1,3 m težina izduvanog čamca je oko 30 kg. Unaprijed hvala.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Informacije o gumenjaku
« Odgovor #1 poslato: 18, 07, 2013, 12:36:09 posle podne »
gurace ga tih 4 konja al to nije bas najbolji motor za tako nesto ... mislim da je minimjm za tako nesto u deplasmanskom rezimu voznje oko 6-8 konja...

moj savet ti je da nadjes recimo tomos 10 ili tomos 18 i da vidis kako se ponasa... sa 10 konja bi trebalo da glisira , ali se bojim da bi recimo 18 konja mozda bilo prejako ... u svakom slucaju pozajmi motor i probaj nema druge...

Van mreže FILIPNJ

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 18, 07, 2013, 12:55:31 posle podne »
gurace ga tih 4 konja al to nije bas najbolji motor za tako nesto ... mislim da je minimjm za tako nesto u deplasmanskom rezimu voznje oko 6-8 konja...

moj savet ti je da nadjes recimo tomos 10 ili tomos 18 i da vidis kako se ponasa... sa 10 konja bi trebalo da glisira , ali se bojim da bi recimo 18 konja mozda bilo prejako ... u svakom slucaju pozajmi motor i probaj nema druge...

Kapetane bojim se da je 18-stka puno ja sam je stavljao prije na desantni veliki a sad koristim na njemu johnson 20ks. Problem je što je moj stari zapeo za tu četvorku i kaže da je to njegov maksimum (kaze otiće čamac ako staviš veće). Vidjeću da uzmem od kolege 10-stku pa da probam. Meni treba neki motor za laganu voznju,u čamcu bi uvijek išle dvije osobe max. 3. I odgovaralo bi mi da ima ugradjen rezervoar radi prostora. Našao sam i jedan Chrysler 4,9 KS.

Van mreže FILIPNJ

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 21, 07, 2013, 20:30:32 posle podne »
Juče nabavio TOMOS T-4 u dosta dobrome stanju samo mu fali rezervoar sutra ću ga isprobati a u petak staviti na čamac da vidim kako ide.
Zanima me jel zna neko gdje ima da se kupi onih plastičnih rezervoara trebao bi mi neki od 5L. Ručica na penti mi je nekako čudna kao da je mjenjana ?

Ručica koja je meni čudna ?

Van mreže namcor

• Oficir sa Malih Voda
  • Brod tip: titel 9
  • Marina: biser boljevci
  • Veličina: 5,8
« Odgovor #4 poslato: 21, 07, 2013, 22:20:43 posle podne »
imaš na  sajtu  kupindo.com plastični od 10 l košta 2000din mislim dasu to najmanji rezervoari za pente

Van mreže FILIPNJ

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 22, 07, 2013, 08:14:43 pre podne »
imaš na  sajtu  kupindo.com plastični od 10 l košta 2000din mislim dasu to najmanji rezervoari za pente

Hvala na info pogledaću

Van mreže FILIPNJ

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 22, 07, 2013, 13:48:11 posle podne »
Danas isproban i upalio iz trećeg puta :)
Pošto je kod prijašnjeg vlasnika stajala 2 godine nije paljena da li neko zna bi li nešto na njoj trebalo mjenjati ili tako nešto