Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Uvoz RIB čamca iz Slovenije (Italije, Hrvatske)

<< < (3/5) > >>

evrotec:
Oni migu da priznaju tvoj racun ako hoce ali oni u njihovom sistemu mozda vec imaju takav camac i koriste isti sablon kao prethodno carinjenje ako ne odu na net globalno i nadju takva tri camca i prosek je koji ces ti platiti tako meni carinili gliser u maju

Kapetan:
tangabravo , jedrilice imaju povlascenu carinsku stopu od 3%...  ili od  5% ako su preko  7.5 metara

carinski tarifnik : http://www.upravacarina.rs/lat/Zakoni/Uredba%20CT2013.pdf

страна 1141

ima tu zanimljivih stavki kako definistati plovni objekat pri dolasku na carinu  ...

Kapetan:

--- Citat: evrotec  21, 09, 2013, 15:23:16 posle podne ---Oni migu da priznaju tvoj racun ako hoce ali oni u njihovom sistemu mozda vec imaju takav camac i koriste isti sablon kao prethodno carinjenje ako ne odu na net globalno i nadju takva tri camca i prosek je koji ces ti platiti tako meni carinili gliser u maju

--- Kraj citata ---

e tu je trik .. kada je zole registrovoa ALOU AMSS je gledao u katalog i procenili su je na 1000 evra, kada sma ja registrovao procenjena je na 3000 evra... isti covek , isti katalog.... i kad sam se pobunio onda su smanjili na 1000...

e sad trik je sto i carina ima slicne kataloge pa treba biti operezan

evrotec:
U mom slucaju je bilo da idu na net i traze taj gliser sa tim motorom jer ranije ga nisu carinili tako mi rekli

gaggiii:
zanima me da li neko ima informaciju,da li sme da se preveze glisercic tipa elan gt402 bez vanbrodskog motora na auto slep prikolici nosivosti 2700kg dimenzija 4x2m? unapred zahvalan na odgovoru

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju