Autor Tema: Kanalima po Evropi  (Pročitano 8099 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • Dunav-Sveta reka
Odg: Kanalima po Evropi
« Odgovor #15 poslato: 27, 07, 2009, 08:06:29 pre podne »
Pozajmicu je Samardzi a posle njega ako hoces mozes je dobiti na citanje.

A sto se plovidbe kanalima tice naravno da to nije neostvarivo,kao sto se ljudi organizuju za jedrenje tako se moze organizovati tura Bgd-Roterdam na primer.To bi bilo nesto novo na ovim prostorima.Samo da nam ukinu vize pa onda vec mozemo da razmisljamo i u tom pravcu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 28, 07, 2009, 01:43:28 pre podne »
mene jedino zanima kojim poslom se bave kada mogu da plove 10 meseci godisnje...

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #17 poslato: 28, 07, 2009, 07:52:08 pre podne »
Pa zato i jesam rekao da mi smrtnici (koji zivimo od plate i radimo kod drugih) tesko to mozemo sebi priustiti.Covek je neki producent mislim,pa mu se moze...

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #18 poslato: 28, 07, 2009, 19:25:35 posle podne »
Prijavljujem se posle Samardže za knjigu, nisam uspeo da je nađem u prodavnicama. Mislim da je pokojni Gataka na onom forumu spominjao da su mu se putevi dosta puta ukrštali sa Kresojevićem ali da su mu podaci u knjizi šturi i haotični, kako god voleo bih da je pročitam. Ako neko ima ili zna gde bih mogao da nađem i prve tri knjige Kojadinovića, posade Kli kli-ja bio bih takođe vrlo zahvalan. Ja imam četvrtu ako neko hoće da čita, meni je odlična.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #19 poslato: 06, 08, 2009, 13:46:44 posle podne »
Vlado, knjiga pročitana i primljena k znanju  :). Istina moglo je biti više reči o samoj plovidbi ali i ovako znači. Meni je žešće zanimljiv ovaj put do Amsterdama ili Roterdama samo me malo smorilo što su i oni imali problem sa tolkim brodom sa uzvodnom polovidbom. Što se tiče cene vezova koliko vidim a čini mi se da je to već spomenuto nigde nisu ništa plaćali, znači najnormalnije se pristajalo gde god ima mesta. Do Amsterdama im je trebalo okvirno oko dva meseca relativno opuštene plovidbe sa usputnim zadržavanjem gde god im se svidelo, ako sam dobro preračunao dnevno su  prelazili oko 40 km.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #20 poslato: 06, 08, 2009, 14:14:25 posle podne »
Ma da,knjiga nije nauticki prirucnik vec putopis,ali moze lepo da posluzi.A sto se cene vezova tice slicna situacija je i u Grckoj,skoro nigde nam nisu naplacivali vez na prenocistu u marinama.Za onog ko se jednog dana odluci na slican poduhvat najmanji problem ce biti cena veza.Gorivo,godisnji odmor ... :shout: