E, ovako treba... > Vanbrodski motori

uporedjenje motora

<< < (8/11) > >>

tyger:

--- Citat: SALE NB  21, 07, 2009, 09:56:02 pre podne ---Šalu na stranu, Honda je ipak najbolji 4t motor. Za deplasmanca se ne bih mnogo premišljao.
Ali, koliko sam shvatio, čovek je tražio motor sa kojim bi mogao i glisirati na metalnom čamcu od 6m.
Tu E-tec nema konkurenciju u kategoriji do 40ks.
Postoje i drugi 2t motori sa direktnim ubrizgavanjem, kompresorima, nadpunjenjem, kao Mercury Optimax, Yamaha HPDI, Selva DFI, i svi imaju isti problem. Struja koju proizvode motori manji od 40ks nije dovoljna za pokretanje i stabilan rad sistema za ubrizgavanje goriva.
Jedino je Evinrude rešio ovaj tehnički problem i ponudio E-tec motore od 25 i 30ks.

Što se potrošnje E-tec motora tiče, naišao sam na jednom hrvatskom nautičkom forumu na izjavu da E-tec od 50ks na čamcu tipa Fisherman , troši oko 7-8l/sat WOT!!!  :good: :good:
Evinrude ima i niz drugih prednosti, nije mu potrebno razrađivanje, znači odmah pun gas, a elektronika motora se brine o ostalom. 3 godine bez održavanja. Naši serviseri najverovatnije nemaju pojma o E-tecu, sva sreća što se Evinrude praktično ne kvari. Uostalom, tu se popravka svodi na sledeće: Priključiš dijagnostiku, ustanoviš kvar, promeniš čitav sklop, gotovo! Ako si u garanciji- sve ok, ako nisi....... :shout:

Ako pričamo o novim vanbrodskim motorima, sa namenom za glisersku plovidbu, onda je 4t motor promašena investicija, teži, lošije ide, zahtevan i skup za održavanje, podložniji kvarovima. Prednost manje potrošnje i buke u poređenju sa 2t motorima se istopila pojavom E-tec motora.

Za deplasmance, pogotovo snage do 25ks, 4t motori su bez konkurencije, i svakako najbolji izbor.
Sam izbor marke je više stvar ličnog afiniteta, razlike su veoma male.

--- Kraj citata ---
Sudeći po tvom komentaru,uskoro će svi imati E-tecove,ostali će se ugasiti!!To što ti pričaš je samo puka teorija a ništa realnost.Ja svake godine kad odem na letovanje,obično u Grčku, i pritom nikad ne idem u isto mesto ,obavezno obilazim marine i gledam...Ono što mogu reći je da od novih motora ubedljivo najmanje ima E-tecova a znam i sa par foruma Hrvatskih  da su ljudi imali veelike probleme sa istima od 40-60ks(mislim u Splitu) i jedva ih se ratosiljali.Kad sam bio kod kolege u Osijeku pre mesec-dva,od 2 E-teca,skoro nova, koji stoje u njihovoj marini jedan se prodaje već mesecima i nikako da nađe kupca!Kod mene u NS nema nijedan!
Zato,polako sa hvalom,lično iskustvo je najmerodavnije, a ne marketing proizvođača.

Vlada 69:
Ma ne branim ja Elko Futog vec sam samo preneo svoje iskustvo sa Robertom a posle sa pomenutim servisom.Kod Roberta mi se nije svidelo to sto je na prvom servisu sam rekao za nesto sto se po fabrici mora menjati i to u stilu "ma ne menjaj ulje uredu ti je,filter isto,samo teraj".A pri tom mu je filter koji kod njega uzmes 30 EUR !!! Razumem ja da se i na delovima treba zaraditi ali bas 300 %,osecam se kao magarac.E vidis,taj osecaj nisam imao kod Elka.Opet,ogradjujem se od Elka,vidim da neki ni sa njim nemaju lepo iskustvo,jbg.

Ja sam gotovo 100% siguran da je sa motorom sve u redu a moze da se desi kao sto Colonelo kaze da je lose gorivo u pitanju.Dok sam sipao gorivo na pumpi SPEED u Banovcima malo teze sam je palio npr.Cim sam promenio pumpu,sve ok,pali ko mina.

U svakom slucaju konsultacija sa Robertom ili Vladom nebi bila suvisna.

Javi sta se desava.

zoki novus:
ma super je robert
za izbegavanje :good:

Darkobp:

--- Citat: zoki novus  01, 08, 2009, 16:12:46 posle podne ---ma super je robert
za izbegavanje :good:

--- Kraj citata ---

:lol: :lol: :lol:

dushann:
Ja sam uzeo Hondu BF 20 početkom maja i vozim je na čamcu od 6m alu. 180 širine i 127cm u patosu, ide jako lepo a i koristi se dosta, nikad mi se nije gasila u radu čak ni kad sam je razradjivao a kad su je puštali prvi put u rad(kupljena kod Vlade u Futogu) odma su mi naštelovali ler gas i rekli da ništa nečačkam bez potrebe!
Mereno GPS-om na mom čamcu max izmerena brzina sa nas 2 u čamcu (do 50 kg tegova, drvene trepne 4mx1m i oprema za pecanje) je bila 43,6 km/h nizvodno:

Čamac (ako nekog uopšte zanima  :smile: ) ovako izgleda: http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=880.0

a možeš i da se zezaš i sa ovakvim stvarima :dance1:

Sve u svemu jako dobar izbor motora i kvaliteta :good: i moram da napišem prezadovoljan sam potrošnjom Honde BF20!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju