ubrzivaca bih trebao stavljati oko 2% u nekim optimalnim temperaturama za koje su oko 20 c , Na ovim letnjim temperaturama stavljaj oko 1,5% al to ces najbolje utvrditi u radu,ako suvise brzo steze stavljaj jos manje i suprotno
Temperatura na kojoj ces raditi jako zavisi cak sta vise nego kolicina ubrzivaca, 5 c gore-dole jako puno znaci
Nemoj ni slucajno raditi na suncu jer se neces ni stici okrenuti a vec ce ti se smola poceti zelatinizirati
Za pocetak pocni rad sa manjim kolicinima smole od recimo pola kg pa ako vidis da stizes sve da odradis povecaj zamesanu kolicinu smole
za takve stvari ja obicno koristim digitalnu malu vagu na kojoj u posudi u gram mozes da doziras i smolu i ubrivac
U nekoj optimalnoj debljini mata,rovinga,smole...postices sloj debljine ako sve lepo ucapkas oko 0,4-0,7mm zavisnosti od gramaze mata pa sad racunaj koliko bih ti trebalo slojeva
Ja bih tako neki posao radio recimo na bokove oko 5 slojeva a na dnu jedno 7ili 8,a kobilicu ako je i ima naravno podebljao sa jos par slojeva i onda bih to bilo bas cvrsto
Ja imam jedan Titelski kanu od 5m i on je tezak 39kg pa sad ti opciono racunaj koliko ce ti trebati samo para za materijal,mozda je pametnije da za te pare nadjes tako neki polovan kanu i neradis nista