E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija automobilskih motora
zorter:
Cini mi se da sam video kultivator sa lombardini motorom da ima alternator a za anlaser nisam siguran ali cu proveriti.Imam jednog drugara koji je od njega napravio mali "kamion" i vuce kubik i po peska na njemu.Mozda on ima anlaser.Provericu pa cu ti javiti.Ne rece nista za izduv gasova??????
peconi:
Nisam razmisljao o izduvu posto sam ja od onih koji nesto pocnu i nemaju pojma kako ce da zavrse jednostavno resenja se sama usput pojavljuju
Kapiram da je nemoguce sve isplanirati pre pocetka radova i treba eksperimentisati
Naravno ako postoji neko ok resenje za nas samsvojmajstore (Grunfove) spreman sam da ga prihvatim
drazeta:
--- Citat: samardza 11, 03, 2009, 10:39:39 pre podne ---
--- Citat: zorter 10, 03, 2009, 19:31:17 posle podne ---Odlicno.Taman da sutra procitam posto mi deca obicno uvece maznu modem.
--- Kraj citata ---
poslacu ti broj telefona na pp
--- Kraj citata ---
Ajd napisi ovde nesto o tome i za sve ostale koje to zanima
Mezija:
Vazdusar je bio moj prvi izbor,nasao sam dizel dvocilindras iz vojnog agregata 9Hp trosi nesto smesno tipa 0,5 l na sat ali je strasno bucan dva cilindra nemaju smiren rad.Pali se alnaserom ili na potez ,ima klapne za rasterecenje da bi lakse palio,kosta oko 550 eu ima mesta za razno remenje tipa alternator ili neka pumpa.Mislim da bi neki ventilator resio hladjenje motora a za izduv bi trebala neka pumpa sa izmenjivacem ili u kombinaciji sa z nogom.Ja sam iopak odustao i kupio mercedes 240 D.Jako je bitno na kojim obrtajima motor ima najveci obrtni momenat ,ovaj vazdusar mora da radi na visim obrtajima samim tim i buka je nepodnosljiva.
zorter:
Kako je bio izolovan (zvucno)? Dobro ili lose? Da li se moglo sta postici sa boljom izolacijom?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju