E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija automobilskih motora
fisherman:
Nije skup....
Slobo ti samo hoces vise i vise :D
Sam si rekao
--- Citat ---Na ovo razmisljanje ponukalo me je to sto sam nekako ubedjenja da mi je za camac potreban malo jaci i brzi motor
--- Kraj citata ---
To malo jace i malo brze malo lepse kosta...
Ostanes na ovome i bude jeftina nautika :D
sloba72:
Hm, ljudi dace bog da pocetkom naredne sezone a i u narednom periodu generalno, upoznam vecinu vas zvanicno i uzivo pa da me posavetujete sta mi je ciniti. Mozda potpuno gresim u osecaju vezanim za camac kao i kada su njegove perfomanse u pitanju. Ono sto znam, to je da u perspektivi nadjem nekog kvalitetnog i normalnog majstora koji poznaje Torpedo motore i da postojeci pretresemo onako domacinski, ili sto bi se reklo" kao za sebe". Mozda ne bi bilo suvisno da vas pitam- od letos sam u potraznji, a verovali ili ne cak nisam imao prilike ni da vidim u oglasima da neko prodaje dvorucne komande za Torpedo. Na camcu imam jednorucnu komandu za gas i na podu polugu za kopcu. Mozda postoji neki predlog po tom pitanju?, a siguran sam da znate da se motor zaustavlja upravo na komandi za gas.
Zoran Marinković:
114
Pisao sam svojevremeno da je moj drugar napravio čamac i ugradio FIĆIN MOTOR
pa evo više detalja :
http://www.kupujemprodajem.com/camac-rucne-izrade-1869316-oglas.htm?filter_id=10502541
Srecko Sojic:
vrtim malo po ovoj temi pa hocu da pitam za misljenje eksperata
da li je dobra ideja ugraditi mariniziran motor u poliesterski kruzer od 7m? prosli vlasnik kaze da je tezina negdje izmedju 1200 i 1400 kg. sada je na njemu vanbrodska yamaha od 28KS. da li se isplati zezati sa ugradnjom brodskog motora i sta se dobija a sta gubi?
SALE NB:
To zavisi od izbora motora i kvaliteta marinizacije.
Primetio sam u oglasima Mercruisera 3.0, sa 140ks. To je prava mera za tvoj kruzer, pogotovo ako već imaš rupu za Z nogu na zrcalu, i uređen motorni prostor.
Prednosti su manje buke i veći komfor upotrebe, kao i pouzdanost, a nešto skuplje i komplikovanije održavanje su na minus strani.
To je, po meni, najbolje rešenje.
Nema troškova marinizacije motora, koja je uvek proces sa sumnjivim ishodom, karakteristikama i pouzdanošću, a sa druge strane su cene polovnih vanbrodskih motora sličnih karakteristika dosta više.
Yamaha 28 na takvom čamcu može da posluži kao dobar pomoćni motor, iako bi i neki manji bio dovoljan.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju