E, ovako treba... > Brodski motori

Marinizacija automobilskih motora

<< < (31/60) > >>

sloba72:
Hvala druze za link o mariniziranju, samo da spomenem da mi cela ova prica deluje stvarno komplikovano a obzirom da mi je na camcu torpedo 7,  za sada ostajem tu gde sam ili eventualno razmisljanje o nekom vanbrodskom motoru. Pozdrav

ronac:

--- Citat: sloba72  13, 10, 2011, 10:06:37 pre podne ---Hvala druze za link o mariniziranju, samo da spomenem da mi cela ova prica deluje stvarno komplikovano a obzirom da mi je na camcu torpedo 7,  za sada ostajem tu gde sam ili eventualno razmisljanje o nekom vanbrodskom motoru. Pozdrav

--- Kraj citata ---
Mnogo manje zezanja a dobro resenje,teretni cetvorotaktni vanbrodski motor. :drinks:

sloba72:
Dule, zaista mi je u prvom trenutku nakon citanja linka na forumu o mariniziranju motora, uslovno receno, bilo jasno da je to suvise komplikovan zahvat za mene a samim tim, podrazumeva se da to mora da odradi neko ko to zaista ume da uradi, sto naravno i kosta xy para. Ok, sada barem znam da marinizacija za golfa kosta oko 800 evra i to je informacija koja mi znaci utoliko da razmislim o eventualnoj prodaji Torpeda + razlika u novcu. Inace na camcu imam osovinski vod i auspuh kao i sve ono sto je potrebno za funkcionisanje motora( camac je u plovnom stanju i koristi se). Na ovo razmisljanje ponukalo me je to sto sam nekako ubedjenja da mi je za camac potreban malo jaci i brzi motor. Sezona je uslovno receno zavrsena a do sledece, nadam se, uspecu da smislim sta mi valja ciniti po ovom pitanju i pod tim podrazumevam da sve vas mnogo iskusnije vukove iskonsultujem kada su opcije A, B, C... u pitanju. Sada se setih, da li ova varijanta sa golfom koju si spomenuo ukljucuje i ugradnju ili je to jos evra preko i ako jeste da li znas otprilike koliko?   

STG:
Slobo,nisi rekao kakav brod je u pitanju,a to je vrlo bitna stvar.
U slucaju da se radi o manjem/laksem brodu teretni vanbrodski motor (9.9 ili 25) ti resava sve probleme.
Dule je kao primer naveo golfov motor,naravno da vec imas propisno namesten osovinski vod,treba pogoditi propelu...
U slucaju da je sve to ok izbegavas vadjenje broda van vode.
E,onda na troskove motora i marinizacije istog dodaj novac za ruke majstora,creva,ventile,nosace,jos sto cuda bez kojih to nece moci pristojno da se zavrsi...  :suicide:
Polovan teretni vanbrodski,kao nov,sa komandama si mogao da nadjes za nekih 1600e-2000e,mozda manje ili vise koji cent.
Polovnu Yamahu 25HT,kao novu si mogao da nadjes za 3000e...
Matematika je nekada prosta nauka.  :)

sloba72:
E stvarno je ova nautika mnnooogggo skup sport :suicide:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju