E, ovako treba... > Brodski motori

Marinizacija automobilskih motora

<< < (29/60) > >>

djedaj:
Gliser je 8,60 x 2,90 i težak je 3,5 t i  Z- noge su Merkruzerove i oko 25 litara na sat troše oba motora na punom gasu. Pri krastarećoj brzini od 35 kmh potrošnja siđe na 20 litara po satu. Inače do sada sam mariniro jedan vw motor od 1.600 ccm ,jedan od 1900 ccm (iz vw t4) četiri motora od Mercedesa 123
( sve 300 d - pet cilindara ) i desetak  od Mercedesa 124  300 d - Šest cilindara tako da mislim na osnovu iskustva da mogu procijeniti da je Mercedesov Šestak najpovoljniji izbor za Z-noge.

Zoran Marinković:
 :good:

Jedan moj dobar prijatelj, ovde iz sela, je napravio čamac i na njega postavio FIĆIN motor,
napravio komande i volan i piči po kanalu.

Obzirom da se svi naši kanali "održavaju" poslednjih par godina jednostavno zbog blata ne može da uđe u vodu,
morao bi traktorom da gura prikolicu i da ga tako vadi iz vode. Zbog nemogućnosti da ga koristi, pokušavao je da ga proda,
samo kad kaže gde se nalazi i da je na suvom, potencijalni kupci jednostavno o'lade.

Drugar mi je inače odličan automehaničar i veliki perfekcionista, a sva skalamerija izgleda kao da je ovog momenta izašlo iz radnje.
Više jadnik nema snage ni da se raspravlja sa smaračima koji su ga zivkali pa više i ne daje po oglasima.

Poslednji put kada sam sa njim razgovarao, rekao je da bi ga verovatno i zamenio za neki manji čamac koji može da nabaci na krov
auta i neki vanbrodski motorić, tako da može da ga odnese tamo gde može da ga spusti u vodu.

Kapetan:
@djedaj
obavezno otvori novu temu sa iskustvima oko marinizacije , ako radis  privatno slobodno postavi cene i slicno , verujem da ima zainteresovanih  :good:

djedaj:
@Kapetan. Iskustva imam i rado ću ga podijeliti sa vama na ovom forumu.Ne radim marinizaciju privatno jer
imam svoju Privatnu  firmu koja se bavi Građevinskom limarijom i Samonosećim konstrukcijama za Industrijske objekte i ne mogu od posla stić ni oko svog broda da pozavršavam neke stvari . Svi motori koje sam mariniro su ili za ličnu upotrebu ili sam prijateljima uradio onako iz Hobija i u ..SNJEŽNOM PERIODU..

djedaj:
Moji ,,Blizanci,,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju