E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija automobilskih motora
marke:
--- Citat: zoran 01, 04, 2010, 22:54:56 posle podne ---
Ajde kad sam več u temi,kako rešavate buku auspuha.
--- Kraj citata ---
iskljucimo motor.
djedaj:
Pa jedno od rješenja je i isključit motor!!!!!!!! Ovako. izduv je stvarno zadnja stvar ali pošto te to zanima
da krenemo. kod mene je izduv riješen tako da kad., riječna voda (tjerana impelerskom pumpom)završi sa hlađenjem izmjenjivača i izduvne grane se sprovodi u izduvni kanal i zajedno sa izduvnim gasovima izlazi kroz
elisu napolje. Kod jednog prijatelja je međutim stariji tip volvo Z-Pogona kod kojeg izduv ne ide kroz Z-pogon pa sam mu morao pravit izduvni lonac da utišam buku.
djedaj:
Ovo sam na brzinu naškrabo da se vidi princip a imam negdje i sliku od fabričke ponude kad je nađem postavljam. A da fercera-fercera buka se prepolovi.Provjereno !!!!!!!!
VAŽNA NAPOMENA; IZDUVNI LONAC POSTAVITI NIŽE OD IZDUVNE GRANE DA SE NE BI VODA VRATILA U MOTOR !!!!!!!!!
sloba72:
Drugari, voleo bih da mi neko objasni sta u stvari podrazumeva mariniziranje automobilskog motora(recimo golf dizel motor), kakve su to prepravke i da li neko ko nije totalni duduk i laik to moze sam da odradi?
ПЕЦОВ:
imas vec temu o tome http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=120.0 :tenk:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju