E, ovako treba... > Brodski motori

Marinizacija automobilskih motora

<< < (21/60) > >>

Mezija:
I to je istina.Ipak olucio sam se za zatvoreni sistem i poceo da ga radim,nadam se uspehu

zorter:

--- Citat: vlasinko  13, 03, 2009, 19:25:38 posle podne --- to imas na IMT-506, IMT-509,lombardini,pozdrav

--- Kraj citata ---
Hvala ti na info. :good:
Samo mi jos reci, ako znas da li je ta kopca odvojena ili je u sklopu menjaca?  ???

vlasinko:
 iskreno,ja neznam skoro nista o brodskim motorima jer nisam imao priliku da se susrecem s njima.Ono sto znam sigurno da moze da se iskoriste kultivatori,da pogon mozes da uzmes s kardana kultivatora i to verovatno kopcom ili kardanom...pozdrav

zorter:
Vlasinko, kopca i kardan su dve razlicite stvari.Kopca je deo koji bira smer (napred/ler/nazad) a kardan je obrtna osovina koja prenosi kretanje na krajnju tacku (elisa, tocak ......).
Znaci meni je problem kopce t.j. izbor smera a ne prenos.Glupo mi je da upotrebim kopcu sa menjacem (jer je gabaritno vece od same kopce) a da menjac ne koristim.Zato sam te pitao da li znas da li su zajedno ili su odvojeni jer jos ih nisam video kako izgledaju.Ali uskoro cu otici kod druga koji ima kultivator pa cu videti mada ne znam koji je.
No, ipak hvala ti na iformacijama, zlata mi vredi svaka sugestija. :good:

vlasinko:
 e sad sam te razumeo,kako bi to strucno rekli kultivator IMA kopcu,tj ujedno su i agregat-motor i menjac u istom sklopu,pozdrav

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju