E, ovako treba... > Brodski motori

Marinizacija automobilskih motora

<< < (22/60) > >>

zorter:
E to mi je mali problem!!!
Ajd motor nekako i mogu da zamenim ali da li ce taj menjac imati snage? E to je pitanje. A glupo mi je da ostane a da ne sluzi bas nicemu. ??? ???

vlasinko:
ma nemas sta da menjas,ubacis komplet kultivator pa biraj odakle ces i kako pogon da vuces.Mozes s kardana ili sa osovine gde su tockovi,koje naravno skidas.On ima blokadu,pogon napred u tri stepena i pogon s jednom brzinom nazad.Veci kult. IMT-509 ima tri spora i tri brza prenosa odn.brzine.A snaga od 9 za 506 ili 14 ks za 509 su sasvim dovoljne.Snaga,pa zamisli kad vuce prikolicu od 1t bez opterecenja na tockovima ili kad frezira pa upadne freza u zemlju 20cm i napravi prasinu od nje...

zorter:
Vlasinko reci mi jos da li znas koji od tih motora je dizel.Kod 506-ce ili 509-ke?

vlasinko:
IMT-509 je dizel kao i jedan ciji je proizvodjac bio LABINOPROGRES Slovenija.Negde sam citao o nekom majstoru iz Knjazevca ili Zajecara koji im je ugradjivao paljenje na kljuc.506 je benzinac i bez redukcije je

zorter:
Hvala ti na ovim informacijama.Iduce nedelje idem da vidim jedan pa mi je vazno da znam te neke informacije posto se nikad nisam susretao sa poljoprivrednim masinama na ovaj nacin.Bilo je samo da ih vidim na ulici ili njivi i da znam da ih razlikujem koje je koja.A nacin rada, sklopove i detalje nikad me nije zanimalo.A sad mi treba ta informacija da ne ispadnem bas previse glup pa da me zednog prevedu preko vode.Mislis da bi to bila bas dobra investicija za kombinaciju brodskog motora? ??? ?
I reci mi da li znas jesu li ti motori hladjeni vodom ili vazduhom?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju