Autor Tema: Zaaaaaaaaaa BEOGRAD za Beograd  (Pročitano 13302 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Zaaaaaaaaaa BEOGRAD za Beograd
« Odgovor #45 poslato: 15, 08, 2013, 22:13:09 posle podne »
Ko mi brise postove ?
ovo nece da valja ! opet neko hoce svoj sajt da otvara pa trenira na meni .  grandpa

niko bre, sad gledam logove sve cisto ....

Van mreže LSI

• Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #46 poslato: 31, 08, 2013, 14:20:37 posle podne »
Avgust prodje, moje društvo - ne dodje.

Šta bi, dragi prijatelji, sa tim vašim karavanom? Nisam bio desetak dana u Beogradu ali evo već danima ne vidim nikakvu novu informaciju.

Da ne bude vaš dolazak kao spuštanje mog čamca u vodu ove godine? Kao onaj film od pre pedeset godina: "Moje pesme, moji snovi"!

Hajde, obradujte me pa da se ipak vidimo ove jeseni...

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #47 poslato: 31, 08, 2013, 22:08:29 posle podne »
Zoka i Simo su jos na vodi pa da napisem ja odgovor . Prije par dana kad su se spremili za isplovljavanje dobili su pouzdanu informaciju da je  pored Sapca vodostaj takav da oni sa svojim plovilima nebi prosli . (ako se ne varam prolaz je bio 2-3 metra sirok a 40-desetak cm dubok ) Suoceni sa surovom istinom da bi ako krenu mogli ostati duzi period  Zorteru u gostima ova dva iskusna ,stara vuka okrenu ladje u suprotnom smjeru . Sta se desavalo u proteklim danima i do kojeg kilometra Save su uzvodno stigli vjerujem da ce mo saznati kad nekad ponovo uplove  u maticnu luku.
PS
Lazo hvala dobio sam mejl i razmatram .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #48 poslato: 31, 08, 2013, 23:21:17 posle podne »
e znao sam da ce zorter da zezne situaciju  m07800

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #49 poslato: 31, 08, 2013, 23:47:16 posle podne »

Kako sve to zvuci poznato.

Prosle godine su se neki nasi kleli da idu do Brckog i,NISTA.
            Zasto bi se pa sada cudili,ljudi samo uzvracaju posetu. bongo upavusi 
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #50 poslato: 01, 09, 2013, 07:10:17 pre podne »
Zoka i Simo su jos na vodi pa da napisem ja odgovor . Prije par dana kad su se spremili za isplovljavanje dobili su pouzdanu informaciju da je  pored Sapca vodostaj takav da oni sa svojim plovilima nebi prosli . (ako se ne varam prolaz je bio 2-3 metra sirok a 40-desetak cm dubok ) Suoceni sa surovom istinom da bi ako krenu mogli ostati duzi period  Zorteru u gostima ova dva iskusna ,stara vuka okrenu ladje u suprotnom smjeru . Sta se desavalo u proteklim danima i do kojeg kilometra Save su uzvodno stigli vjerujem da ce mo saznati kad nekad ponovo uplove  u maticnu luku.
PS
Lazo hvala dobio sam mejl i razmatram .

Poljo, hvala na odgovoru. Baš mi je žao što se nećemo videti ali nadam se da je njima dvojici lepo i da uživaju u svakom trenutku.
Vidimo se nekom drugom prilikom.

I neka ne obraćaju pažnju na neke komentare - život je ipak malo jednostavniji nego što ga neki vide. Nije sve zavera i namera. Postoje i stvari na koje ne možemo da utičemo. Ali malo peckanja uvek dobro dodje kao osveženje i podsticaj.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
« Odgovor #51 poslato: 01, 09, 2013, 20:10:19 posle podne »
dragi moji prijatelji evo malo prije sam dosao kuci sa visednevne putesestvije . Ukratko i po redu > pored velikog uvjeravanja da necemo proci tri mjesta, prvo nase niyvodno gramos gdje je opasan plicak, pa onda nakic kula na jedno dvadesetek kilometara od nas pa onda jamenu oko racanskog mosta gdje ondasnji ribari zovu pecine i na kraju oko sabca koji i sad mislim da bi ga prosao odustali smo zbog nasih yeynutih mjesta. Meni je potrabna dubina 60 cm a drugaru simi je potreban 100cm i onda smo donijeli odluku da se preusmjerimo prema Gradisci dalekoj 240 km od nas. Uvjeravali su nas da ako prodjemo samac prosli smo, medjutim nije tako prosli smo samac mada je bilo cesanja po dnu i trazenja dubine ali poslije samca kod novog grrada razocarenje sava jedva preko pola metra. Simo je na tom mjestu iyasao iy ladje i gayio savu prema desnoj i lijevoj obali nebi li nasli prolaz ali prolaza nema . Nastaje tajac razocarenje i neminovan je bio povratak . Znaci negdje smo pregulili blizu 100km od brckog i tu je bio kraj e onda polako nazad i sad kad smo stigli kuci sava se podigla da mozemo komotno proci. Neznam sta bi rekao mozete nas kritikovati koliko hocete nije nam lako jer smo jedno planirali i na savjet da neidemo okrenuli smo tamo gdje su rekli da mozemo a u stvari nigdje nismo stigli a ljudski smo se pripremili. Za razliku do sada plovim sa dizel ford motorom i z pogonom i malim gazom ali dzaba pogresna procjena situacije. Sto se tice plovnog puta ljudi bove zaboravite to na savi ne postoji nego karta i neka ti je bog na pomoci. Mjesta je bilo da se sava suzava u kompletan tok na ne vise od 20 metara a plitka do 70 cm pa mislis da plovis drinom. Mozda mislite da smo pustali buvu da dolazimo u beograd ali nije tako stvarno smo se spremali i spremili ali smo poslusali toboze iskusnije i promjenili odluku ,mada postoji izreka u avijaciji koja se moze iskoristiti i u plovidbi /prvobitna odluka se nikad ne mijenja/ Mada smo se odmorili vidjeli smo predjele koje nismo poznavali ali u meni ipak postoji i sad doza tuge i razocarenja sto nismo stigli tamo gdje smo naumili bilo to na jednu ili drugu stranu.Mada je bilo nasukivanja cesanja oranja dna vratili smo se kuci citavi bez ostecenja kvarova i havarija. Toliko za sada dok malo predahnem postavicemo slike kuda smo sve prosli mada ,govorim u svoje ime ja na beograd ,to jest put prema beogradu nisam stavio tacku taj predmet je kod mene trajno otvoren ,jer mi je to zivotna zelja. Dosli smo malo renije jer sad u cetvrtak moram na poslednji ciklus hemioterapije. pozdrav drugarima sa foruma i zao mi je sto sam vas iznevjerio i primam stoicki sve kritike i pozdrav svima

Van mreže zica

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #52 poslato: 01, 09, 2013, 20:22:49 posle podne »
Zoki važno je da se plan ne menja što je zacrtano i mora se ostvariti želim ti sve najbolje pozdrav drugarima 114

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #53 poslato: 02, 09, 2013, 01:30:45 pre podne »
zoke kad god stignete dobrodosli ste !

Van mreže zorter

« Odgovor #54 poslato: 02, 09, 2013, 06:21:40 pre podne »
Zoke, da si ti nama ziv i zdrav, kad god podjes prema Beogradu, dobro si dosao i u Sabac. Za Sabac ne brini, i na -100 plovni put ima dubinu u najmanjem delu vise od 200. Sabacki plicaci su problem samo za velike brodove koji cesto ne prate plovni put.
Zao mi je sto niste krenuli ovamo. Siguran sam da bi prosli bez problema, ali sta je tu je. Cekam vas dogodine.
A ko zna sto je to dobro, dogodine se mozda i ja pridruzim, pa zajedno zaaaaaaaaa Beograd.
Pozdrav i sve najbolje.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #55 poslato: 02, 09, 2013, 07:01:05 pre podne »
Dok sam čitao ovo što je Zoke napisao o Savi i "dubini" nekoliko puta mi je kroz glavu prošlo: - Eto, ipak je Kapetan u pravu kad kaže da Savu ne treba tretirati kao reku.

A onda pomislih i ovo: - A meni je Bog dao ovoliki Dunav, a moj čamac stoji u bašti!

Ima li u tome svemu nekog smisla?