Pocelo je sa malim iznenadjenjima ali obzirom na jako nisku cenu za sada je

.
Znaci danas smo izvadili motor napolje i ide ne generalni remont jer je ostecen prvi klip.
Kod ovih motora postoji klasicna boljka koriscenje NEPROPISNOG BEZOLOVNOG BENZINA dolazi do pregrevanja ventila najcesce na PRVOM cilindru i gubi kompresiju pa ako se to desi na moru nastavi se do obale a tu stradaju
klipovi i cilindri. Glave mogu da se prerade da se koristi bezolovni ili da se dodaje aditiv u bezolovni. Usled neznanja
to je jedan od najcescih kvarova kod ovog motora . Pa posto vec vadim motor onda bar ide sve na remont. Inace nam kisa ne da nikako da zapocnemo farbanje broda spolja posto ne zelim da izgubim sezonu unutrasnje sredjivanje polako i na vodi. Uradjeno je dosta fotki posto je moj jako dobar drug umesan u sve a inace je dobar fotograf pa su slike trenutno na obradi.
Inace motor je Volvo Penta AQ130 sa duplim Solex karburatorima i hladjenjem na obicnu vodu, overdrive je 270.
Mozda jako interesantan detalj je fascikla, register koji sam dobio uz brod. gde je dokumentovano sve sto je ikada radjeno na brodu kako je odrzavan i kako se odrzava, svaki uredjaj i racun iz prodavnice za svaki deo koji je menjan, izuzetno pedantan lik ga je imao, cak je i sam na 10 listova objasnio sve sto je uospte znao o samom brodu, da se razumemo u vreme BEZ interneta tipa 80-90-tih to je znacilo jako puno. Slicke nadam se sutra.