E, ovako treba... > Plovila

Metalni čamac - održavanje

<< < (14/14)

Zoran:
                                            Gorance,razocarao si me.

Pa svi mikrotoneri,koji su napravljeni u Brodotehniki su
stariji od deset godina,o sharku i da ne pricam.Raspitaj se malo u JRB-u cije koriste si-
klje (plasticne),a narocito koja su godista.Nemoj sada da me teras da izvlacim sta je sve
srbija od plasticnih camaca proizvodila.Nego su bila vremena gde su nam nametnuli
hrvatske i slovenacke proizvode,kao najbolji su.Pogledaj samo DMB-ov dizel brodski mo-
tor.Koliko god ljudi poznajem da su ga imali i imaju,niko se nije zalio,pa i tada su nam
uvaljivali TORPEDO-v motor.
                                            Izgleda su mnogi od nas skloni da podcenjuju nase proiz-
vode.Ali ne zaboravite da od kada je ljudi i reka,ljudi su plovili na istim.Srbija ima sto-
tinama dugu tradiciju u gradnji recnih camaca,kao i srbi koji su ziveli na "hrvatskom moru"
tradiciju gradnje morskih.
PS. Moracu ovih dana da prosetam do brodarske skole da ih upitam sta uce decu na
      casovima iz istorije.

Kapetan:
srpska recna brodogradnja pocinje 1830ih  .. pre toga smo u vecini slucaja dubili balvane...   

Zoran:
To mozda Vi iz planinskih krajeva.

STG:

--- Citat: Zoran  11, 11, 2013, 18:08:45 posle podne ---To mozda Vi iz planinskih krajeva.

--- Kraj citata ---
HIT!
Nesporazum.Toliko o razocarenjima...
Cast izuzetcima(Brodotehnika mikrac-dosta stariji,Tri Princeze,Narval),ali nisam siguran u sigurnost plastikanera starih 10ak godina.
Mozda gresim,ali mi sve to lici na slabasno,ponovo izuzimam Narval,Tri Princeze...
Sada kada pogledam poruku ispade da tu preostaje Premix Titel(imao siklju staru bar 15ak godina,verovatno i vise,i dalje je u dosta dobrom stanju,ali su popravke i farbarije skoro na godisnjem nivou)...Nisam pametan,ako u obzir uzmemo uslove u kojima camce koristimo i strucnost/znanje vecine kolega camdzija uvek sam na strani plehanih:udaraj,lomi,kupi tablu lima,zovi kuma da zavari i eto ga kao nov...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju