E, ovako treba... > Plovila

Metalni čamac - održavanje

<< < (3/14) > >>

zankiki:
Upravo tako. Sad bih da plovim, i da kad izađem na šarana mogu da pecam par dana bez prekida. Zato opet ne treba ni da bude prevelik, jer je veći brod teško namestiti svuda za pecanje. A ne sme ni da bude premali, mora da stane i wc zbog gospodje, pošto ćemo i da plovimo sa njim na odmore. Vešt sam sa alatom, i unutrašnjost bih mogao i sam polako da sređujem.

A standard ne određuju moji afiniteti, već količina novca. Bilo bi lepo da hiljade eura rastu na drveću (ustvari ne bi, vrlo brzo bi došlo de devalvacije  sajkaca ), ali ovo je cifra koju trenutno mogu da izdvojim za brod. I da imam više, to bi onda otišlo na neku drugu stranu, a ne ovamo.

Zato su mi i potrebni saveti vas iskusnih na ovom polju, komentarišite sve što možete, da bih za ovu količinu novca izabrao najbolje.

Iko, kolika je ta buka realno? Ja se već godinama vozim na 20cm od T18, tako da sam na buku navikao, ali naravno ne želim da se dovikujemo po brodu za vreme plovidbe. Koja je razlika u potrošnji između brodskog motora 10KS, i nekog vanbrodskog 4T novije generacije? Šta si mislio kad si rekao "Taj sa stabilnim motorom u tim dimenzijama", da li je taj brod premali da se na njega stavi stabilni motor ili šta?

Ovo je sve novo za mene, i trudim se da se ovim putem uputim u razne sitnice koje će mi pomoći da izaberem pravi brodić za mene.

@brokeR: hvala na savetima. Tvoj post je stigao dok sam ja ovo kuckao. Dajte neki savet na šta da obratim pažnju kad gledam brod, da li ikako može da se provali kakvo mu je dno dok je u vodi?

Kapetan:
Zaikiki.... kontaktiraj nautikanta na ovom forumu ... otisao je do holandije kupio plasticnu jedrilicu sa malim gazom u dobrom stanju (dodatno ulaganje recimo 200-300 evra) ,  koju tera 4 konja kao ludu... em fabricki sve namesteno (kuhinja , wc. 4 kreveta....), em sve ok

Cenu ne bih iznosio to moze on da ti saopsti ... ali recimo da cena broda sa svim pratecim stvarima tipa put, transport pdv carina ... iznosi toliko da se em uklapa u tvoj budzet em ti ostaje da napravis omanju svadbu ....

zankiki:
Nemoj svadbu, dosta je i jedna!  k5

Poslao sam mu PP pa ćemo videteti šta će da kaže. Svakako nije loše proveriti i tu opciju, a ne žurim za sada nigde.

zoki novus:
Ma zajebi jedrilicu ako si resio da pecas i da se odmaras....

zankiki:
Treba pogledati čega sve ima... Možda ima i nekih plastikanera za dobre pare.
Mada mi se iskreno ti metalni kabinaši baš sviđaju, nekako imaju dušu. Plastiku bih naravno pre uzeo, zbog održavanja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju