E, ovako treba... > Elektronika
AIS Beograd - Prva javna stanica u Srbiji
Kapetan:
ma problem je u celoj drzavi sto se poslovi dobijaju po partijskoj liniji, sto je od 3 zaposlena jedan na budzetu i nista ne radi ... koliko moze tako zemlja da potraje ? pa toliko koliko uspeju da nas zaduze kreditima...
sad sam okrenuo plovput, prvo mi se javio neki cica koji jedva govori, pa me prebacio na nekog neljubaznog idiota , pa sam ponovo zvao pa se javila sekretarica pa da zovem kasnije... fala im lepo ...
na sajtu plovput-a
http://www.plovput.rs/%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8
Речни информациони сервиси (РИС) су концепт усаглашених телекомуникационих услуга и информационих система за подршку унутрашњој пловидби и њену везу према осталим видовима саобраћаја. Овај концепт обухвата системе за лоцирање и праћење бродова, приказ електронских навигационих карата, пружање информација о пловном путу, као и друге услуге. РИС је осмишљен као отворен систем доступан свим заинтересованим корисницима унутрашњих пловних путева.
hvala lepo meni dovoljno ... dizemo stanicu posle uskrsa !
Kapetan:
nisam bio lenj, danas sam ponovo okrenuo plovput ali osoba zaduzena za RIS opet nije bila u kancelariji ...
Bećar:
--- Citat: Kapetan 23, 04, 2013, 11:55:15 pre podne ---
U potrebno je obezbediti Antenu (cena je od 50-100 evra)
--- Kraj citata ---
Na sajtu marine traffic postoji objašnjenje kojim kažu da će poslati svu potrebnu opremu ali da treba uzeti u obzir cenu carine kada budete preuzimali opremu.
Predlažu da Vam ,risiver-transponder ,oni pošalju a da antenu i kablove vi nabavite.Predložili su i ovakvu "antenu"
Slika preuzeta sa sajta http://web.arundale.co.uk/docs/ais/aerial.html
Isto tako predlažu da se za primopredaju signala ne koristi klasičan kućni računar,koji bi morao stajati na sobnoj temperaturi blizu antene,pošto je max.rastojanje između antene i risivera oko 10 m.Postoji ovaj uređaj koji preporučuju i koji se montira gde god želite
U pitanju je minijaturni kompjuter namenjen isključivo primopredaji signala na internet.
Čini mi se i da žele da refundiraju sav utrošen novac u postavljanju ovog sistema.
Razlika između ovog sistema i našeg RIS-a je što je RIS namenjen za službenu,komercijalnu upotrebu među lađarima koji su platili članarinu i takse državi
Ovo je sistem koji mogu svi koristiti,bilo sa instalacijom na mobilnom telefonu(preuzimate informacije sa interneta) ili sa transponderom na lađi
Ako sam u negde pogrešio,ispravljajte
Kapetan:
Becar sve smo vec dogovorili , i odprilike tako kako si rekao ce i biti :)
Cekamo isporuku !
Kapetan:
Stigla oprema !!!!
eee ali posta ne zna sta je to ... i sad mi trazi da uvezem kao firma, i da platim porez , carinu i slicno....
kod nas ne postoji koncept "poklona" i slicno pri uvozu ...
ne znam sta da mislim vise o ovoj drzavi, jest nasa, i jest jedina koju imamo, i jest da je volimo bezgranicno.... al je braco mila veliko go*no...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju