Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Prva plovidba, Belegiške ade-Tisa/Titel 29.06-09.07.2009
broker975fx:
Vreme je bilo ćudljivo ali srećom sem jednog dan kiša je posle sat dva prestajala a tada se na nebu svašta zanimljivo moglo videti. Ono što mi darago da smo najzad doživeli dunavsku slauku, doduše na sigurnom vezu ali mi je videsmo :drinks:
Posle izađe i duga, ovo su slike sa početka oluje kasnije više nismo mogli da slikamo jer smo držali tendu :suicide:
Sve u svemu malo smo se istruckali, ostali bez merdevina i kofice al šta da se radi.
broker975fx:
Zahvalio bih se još jednom legendi koja hoda i plovi na metalnom zelenom čamcu, Zoranu 022 ali naravno opet i Dedi. Kako sam se malo ja preračunao za gorivo odnosno nisam očekivao da ću morati da palim oba motora zbog jakog Dunava za naš nastavak puta bilo je potrebno dopuniti s gorovom. Zoki koji odrinira ovim vodama nudi spas i donosi nam potrebnu količinu goriva i na taj način nas spašava tegljenja čorbe iz Belegiša. Iako se lično nismo poznavali čovek je bio spreman da pomogne i to u situaciji kada nije bilo neke velike frke. Tada sam shvatio koja je važnost ovog foruma i kvaliteta ekipe koja se ovde skupila. Ovo je primer koji ću svakako slediti biti tu da kako umem i znam ako zatreba pomognem kome treba. Sve u svemu kao što svi znate Zoki je legenga i nadam se da ću imati prilike da se odužim. Evo vuka koji plovi :drinks:
toske66:
Bravooo majstori samo tako. Ocekujem slike i iz Tise. Svi bre ovih dan nekuda plove ,Ronac i Aka na Djerdapu vi u Tisi Dule svuda a ja i pored moje ladje zapete ko puska moram na more.
broker975fx:
Ostrvo Formoza u ovom periodu bilo je praktično prazno i pored nas samo je još na gornjem špicu bilo par kamperskih porodica koje ovde ostaju i po tri četiri meseca. Negde posle Zoranove posete dolazi ekipa veterana sa marine 4 jul kojima kao i nama ovo trebalo da bude destinacija za prespavati pa dalje prema Titelu i Bečeju. Sleduje neizbežna razmena iskustva sa starijim kolegama koji naravno sutra dan nisu krenuli tamo gde su planirali već ostaju na ostrvu. Mi smo ipak odlučili da krenemo po planu i sutra dan krećemo ka Tisi. Palo je i prvo brijanje :)
deda:
Moj gene i ja crvenimo od ovolikih pohvala!! :censored:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju