Pozdrav i tebi Lazare ja sam Ranislav Belovukovic
Kao sto vidis na ovim slikama u atachmentu na ovim velikim brodovima uvek ima oko 2000m2 aluminujuma a ja sam ih od 2006 uradio 14 komada.Imas moju sliku gde stojim ispred splava njega sam radio prosle godine u Macvanskoj Mitrovici on je ceo od aluminijuma.
Aluminijum se priprema na sledeci nacin:
1.Peskarenjem kvaliteta SA 2,5 ali sa peskom sto sitnije granulacije
2.Prajmer za aluminium se mora naneti najvise 4 sata posle peskarenja jer Aluminijum brzo oksidira a mi taj oksid i ne primetimo
3.Nanosenje osnovne boje(Intergard 269,Intergard 276 ove dve su medju najboljima)
4.Nanosenje Poliuretanskog laka (Nijansa po tvojoj zelji)
5.Nanosenje Antifaulinga ispod vodene linije
Ovde sam ti napisao sta i kako treba raditi bez obzira ko ti bude radio ovo je procedura jedina ispravna.
Vec mi je preko glave raznih majstora koji varaju ljude u zemlji je kriza pa su sad svi postali majstori za male pare nude kvalitet a pojma nemaju,bez para i znanja nema kvaliteta.
U Srbiji imas Akers mi smo drzali Brodogradilista :Sremsku Mitrovicu,Novi sad i Apatin, GMD doo koji su drzali Apatin,Hatra koja je drzala Bomeks u Stajicevu.Sve ostalo su tako reci majstori koji nemaju pojma.Vidim na forumu kao preporucuju boje Hempel,International oni rade sa bojama tih proizvodjaca ali sa bojama najgore i najlosije kategorije.Oni nikada nisu ni culi o bojama koje mi koristimo jer niko nikada nije radio prekookeanski brod da bi imao dodira sa tim bojama, da ih dovedem u moj magacin niko ne bi znao da kako se te boje prave i mesaju.Hocu da kazem bilo ko da ti uradi camac ti kada dodjes po njega on je lep i nov ali to nije bitno vec je jedino bitno sta ce biti kroz 5 ili 10 godina.
Juce smo farbali jedan camac okrenuli prase na raznju :) sutra ga zavrsavamo pa cu ti poslati slike.
Moja porodica se bavi ovim poslom vec 43 godine.
Dole imas moj telefon pa me nazovi sutra pa se mozemo dogovoriti.
Mi se profesionalno bavimo peskarenjem i farbanjem prekookeanskih brodova recnih brodova jahti camaca silosa plastike stakla drveta itd.
Mi koristimo boje sa kojima farbamo prekookeanske brodove koje trpe hladnoc,toplotu i slanu vodu koristimo boje sledecih proizvodjaca:
Hempel,Sigma,Jotun,International,Ameron
Posle ovoga mirni ste 10 godina
Mi trenutno radimo u Sremskoj Mitrovici i Sapcu svakodnevno peskarimo po nekoliko camaca i jahti postoji sansa da posle praznika dogovorim peskarenje dvadesetak camaca koji su na adi ciganliji ali to jos nije ugovoreno.
S postovanjem
Ranislav Belovukovic
AKERS doo
Drustvo za proizvodnju promet i usluge
Zeke Buljubase 11
Ravnje/Sremska Mitrovica
063/7519071
063/7651257
022/658849