Autor Tema: Pomoć oko čamca!!!  (Pročitano 4327 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže globalkapo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Pomoć oko čamca!!!
« poslato: 27, 03, 2013, 00:01:36 pre podne »
Iz Crne Gore sam, iz Bara i prije nekoliko dana sam kupio jedan plastični čamac sa sledećim karakteristikama d,ž,v 5,30x2,00x0,70, BRT1,57, NRT 1,25. Molim vas ako možete da mi kažete o kojem proizvodjaču je riječ? I pošto je potrebno da se farba, možete li mi reći koje su farbe najpovoljnije što se tiče odnosa kvaliteta i cijene? Odnosno, što veći kvalitet i cijena!Moram da naglasim da poslednjih sedam dana se ne "sidam" sa ovog po meni fantastičnog sajta!!! Apsolutno sam nov u ovoj branši i potrebna mi je svaka pomoć, kao recimo kako da izračunam površinu čamca i na osnovu toga naručim farbu, a tek sam skoro saznao da oznake BRT i NRT nisu težina čamca! Unapred hvala!!!

A radi se o sledećem čamcu...(nadam se da sam sve uradio u vezi postavke fotografija)

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Pomoć oko čamca!!!
« Odgovor #1 poslato: 27, 03, 2013, 08:11:53 pre podne »
Globalkapo, lep ste čamac kupili i nadam se da ćete uspeti da ga sredite po svom ukusu.
Mislim da medju našim prijateljima sa foruma ima onih koji imaju baš takav ili sličan čamac oni će vam reći više o svojim iskustvima. Što se tiče pitanja u vezi bojenja, dobićete razne odgovore. Kod nas se u najvećoj meri koriste boje iz ponude firmi Hermpels i Tikkurila Zorka. Ove deve firme nude sve, od prajmera do završnih premaza. Iskustva su različita i pre svega su posledica doslene primene uputstava proizvodjača i adekvatne pripreme površine.
A količinu boje potrebnu za bojenje vašeg čamca možete izračunati primenom jedne od formula koje se daju naći na tržištu.

Ja sam za sličan čamac (istina metalni, od aluminijuma) koristio sledeću formulu:

Količina boje (litra) = površina (m2) : izdašnost boje (m2/litri)  (izdašnost daje proizvodjač i obično je naznačena na ambalaži)

Za deo iznad vode: (DPS + Š) x V x 2 - što znači: (Dužina Preko Svega + Širina) x visina iznad vodene linije do najvišeg dela trupa x 2.

Za palubu: DPS x Š x 0,75

Nije ovo apsolutno tačno ali nije ni daleko od stvarnog. Ako treba kupite jedno minimalno pakovanje više od onog što staje u standardna pakovanja i verujem da nećete morati ponovo u prodavnicu da dokupljujete boju.

Od mene toliko. Ostalo će će komentarisati drugi.

Van mreže budens72

• Drekavac sa Srednjih voda
    • Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #2 poslato: 27, 03, 2013, 08:11:57 pre podne »
dobro došao 114

ovaj je kanda bio podmornica....
Dunav je moje more.....

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #3 poslato: 27, 03, 2013, 08:26:18 pre podne »
 Dobro došao! Imaš u marini u Baru dvije prodavnice nauticke opreme.. imaju sve od hempela,i oni će ti objasniti sve što treba oko postupka i utroška farbe...

Van mreže globalkapo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 27, 03, 2013, 16:35:20 posle podne »
Hvala vam mnogo, naročito na informaciji da se u Baru nalaze dvije radnje. Za farbanje sam pitao, jer je po dogovoru sa čovjekom koji će mi obradjivati i farbati čamac (a sve u skladu sa današnjom "izuzetno dobrom"ekonomskom situacijom) sam se dogovorio da ja nabavim materijal a majstor će samo svoj rad naplatiti. Ipak hvala.  Takodje su me danas "prijatelji", poznavaoci prilika bacili, što bi rekli u bedak navodeći da je nestabilan i da će se mnogo ljuljati i da je navodno napravljen za jezero (što bi rekli laž čuo, laž preneo)... Ipak za sada prvenstveno me interesuje proizvodjač ili neka fotografija sličnog  čamca da ne bih postavljao sjedišta gdje im nije mjesto!

Van mreže dragan titel

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 27, 03, 2013, 18:07:23 posle podne »
dragi prijatelju dobar ti dan maogu ti reci da si pazario dobru brodicu  jesda ima da se radi ali bice ti posle drazi  no malo oko pmoci dva divna prijatelja koko i nino su ti skoro svaki dan na marini pa ih mzes upitati za sve oko materijala i sam postupak rada  mislim da sam ih za godinu dana dobro obucio  no ako ti to nije dovoljno ja dolazim radim ti za pola cene od koke su ti rekli mogu i da zamislim koliko osm farbanja moras aameniti pleksi na przorima pogledaj obavezno zrcalo dali je pocela osmoza    moja skyp adrsa    djordje.pavlovic.titel   pozdrav iz zavejane vojvodine dragan  25648 114 hi

Van mreže globalkapo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 27, 03, 2013, 22:20:43 posle podne »
Što se tiče samog čamca...ako je osmoza truljenje ili slabljenje čamca sa plikovima i nekim ulegnućem ..toga sigurno nema!!! Maltene sam skakao po njemu a težak sam 100 kg! Samo treba da se zamjeni daska na zrcalu! Čamac je veoma malo bio u moru, poslednji put prije 10-tak godina. Od tada do danas se nalazio u recimo borovoj šumi na drvenim gredama i stvarno jedino što je kisnuo ali nije bio na udaru jakog sunca. E sada tek neznam da li da insistiram da se ofarba sa tim Zelkotom ili ne??? Farba na donjem djelu je originalna fabrička i još uvijek se sjaji, dok je u palubnom djelu maksimalno prljav! Mnogo hvala za predlog...dodaću te na skajp profil! Vidjeću na osnovu upustva koje sam ovdje vidio o farbanju čamca, kako ide i zovem te!!! Tu je ljeto pa ćemo se bože zdravlja  i voziti sa njom i  114!

Van mreže globalkapo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 27, 03, 2013, 22:22:23 posle podne »
Da i ne rekoh da je danas bio lijep dan kod nas oko 18 stepeni i da se more spustilo nakon velikog juga! Ć.

Van mreže dragan titel

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 28, 03, 2013, 15:37:54 posle podne »
ako je tako kako si naoiso trabalo bi da jos ima orginal zelkot pa ti ne bih prepoprucio da mazes zelkotom moze bitida je novus potpuno u pravuprvo ga dobro operi pa sve na videlo moze biti i ne bude farbanja moze i poliranje postojeceg zelkota obrati paznju kod ugradnje zrcala klupe pravi kako ti odgovaraju mada se postavljaju levo i desno no sta bude trebalo zovi  pricacemo o svemu 100kg imam i ja  gde prodjemo to je ok  inace radio sam tacno iza porcenalose stanovao u polju pozdrav dragan

Van mreže globalkapo

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Pomoć oko čamca!!!
« Odgovor #9 poslato: 03, 04, 2013, 14:49:59 posle podne »
Hvala mnogo ljudima sa ovog sajta!!!! Na osnovu informacija koje sam dobio ovdje došao sam do pravih podataka za čamac. Radi se o čamcu marke SHETLAND FAMILY 4. Potvrdu sam dobio od samog proizvođača. Nadam se da ću u  budućnosti moći nekako da uzvratim uslugu! Još jednom mnogo vam hvala! Ali....to ne znači da vas neću i dalje (zlo)upotrebljavati!!! jh