Autor Tema: Ploviti Backim kanalima  (Pročitano 4154 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
  • Pol: Muškarac
Ploviti Backim kanalima
« poslato: 11, 03, 2013, 14:48:05 posle podne »
Ima li neko iskustva u plovidbi Backim kanalima,ove sezone bih plovio Dunavom do Tise,pa Tisom do Beceja,pa kanalom Becej-Bogojevo,pa naravno opet Dunavom nazad do Zemuna.Da li je neko isao prosle godine ili skorijih godina tuda.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Odg: Ploviti Backim kanalima
« Odgovor #1 poslato: 11, 03, 2013, 15:09:54 posle podne »
Ima li neko iskustva u plovidbi Backim kanalima,ove sezone bih plovio Dunavom do Tise,pa Tisom do Beceja,pa kanalom Becej-Bogojevo,pa naravno opet Dunavom nazad do Zemuna.Da li je neko isao prosle godine ili skorijih godina tuda.
Jeste.
Kakvo pitanje takav odgovor.
Šta u stvari želiš da saznaš.Pogledaj izveštaje sa regate vode vojvodine,i dosta toga možeš saznati.Ako treba još nešto ,budi precizniji šta te zanima,pa će se već naći neko da pojasni. 114

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 11, 03, 2013, 17:14:46 posle podne »
socevica, trava i komarci ...

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #3 poslato: 11, 03, 2013, 17:24:16 posle podne »
Kapetane nemoguce da ima komaraca  kgk kgk, znam kako mi je bilo u kanalima u banatu,kad smo skretali kod rama u kanale najzalije mi je bilo sto nisam produzio do Djerdapa opet .Cak cu da se potrudim da nagovorim ostatak ekipe da idemo na Djerdap. kgk kgk kgk

Van mreže moma-stosic222

• Opaki rečni podnevni dremljivac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 11, 03, 2013, 19:00:41 posle podne »
*
Gos-in Gorio dobar Vam dan zelim !  ok

Vazno je da Vi volite da plovite i imate vremena, cime i s kime. Sve ostalo su nijanse koje mogu lako da prevagnu na jednu ( da plovite kanalima ) ili drugu stranu ( da plovite Dunavom na Djerdap ) ! Ploviti kanalima, zadovoljicete dusu tisinom i ako ostavite za kasnije sve probleme koje ste skoro doziveli i deo nnjih poneli sa sobom, onda cete uspeti da primetite mini-svet zivotinja, ptica, riba i biljaka, koje svakako mogu biti interesantne, ako uspete da ih primetite. Sa visokih obala kanala, iz debelog hlada bagremara, uspecete da na “debelim”prostranstvima Banata i Backe, udahnete punim plucima miris livada i njiva sa bogatim usevima. I zadovoljicete dusu slusajuci slavuje i male zrikavce, koji ne umeju da naljute coveka dok sedi i na plovak peca ribice razne. Pa jos ako zanocite pored nekog trscaka, imacete drustvo divljih pataka, liski i gnjuraca raznih. Dobro, nevolim ni ja komarce, ali i oni imaju svoje vreme za svoje strane aktivnosti. Poslusajte me i nemojte izazivati imunitet svoje koze, mazuci se tamo nekim izvikanim sretstvima. Najbolji je sesir sa mrezicom ( kao za pcele ) i neka lagana kosulja. Kad im prodje vreme, zalozite vatricu sa nekim krompirom u njoj i uzivajte, gledajuci plamen, koji odnosi sve brige !

Ako su vam komarci ipak razlog da ne plovite kanalima, necete pogresiti ako se spustite do Kladova, sa obaveznim usput zadrzavanjem koliko Vam se svidja : Kostolacki rukavac, zatim Ade Labudovog Okna. Ako ste zeljni razgovora sa vasim istomisljenicima, svratite na dan ili dva na Srebrno Jezero. Pa onda udjite smelo u Golubacku Klisuru, pa se polako nasladjujte Ljupkovskom kotlinom i klisurom Gospodjin Vira. Nemojte zuriti, jer svi prave gresku zureci ka zadanoj destinaciji i propustaju uzivanje zatim u Donjomilanovackoj kotlini sa obaveznim nocenjem u Poreckoj reci. A onda opet Klisura i tu su lepi Kazani i Hajducka Vodenica, kao destinacija za provesti noc. A onda je sve jasno. U Sipskoj Klisuri je Brana Djerdap – 1. I dovoljno vam je u nizvodnom pravcu. U Kladovu u nekoj od basti, porucite sebi nesto iz menija Vlaske nacionalne kuhinje i secacete se toga, bar do kraja tog leta. A kada se vracate nazad, obratite vise vremena i paznje mestima koje ste mimoisli na nizvodnom putu. Zadrzite se na njima i ako budete u prilici da porazgovarate sa mestanima ( starije dobi ) videcete zasto je to dobro !

Pozdrav  114  m4
I bilo je i trajalo je. I svi bi da se ponovi, a ono traje i bez da se desi ... !

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #5 poslato: 12, 03, 2013, 00:56:26 pre podne »
Joj znam ja sve to,bio sam 2008 na djerdapu,2009 u banatskim kanalima,sve je to super ali djerdap je djerdap.Tamo bih mogao da idem svake godine. k5 114