E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
prepravka zrcala na pasari
Kapetan:
--- Citat: Barba Dule 25, 02, 2013, 17:19:36 posle podne ---Pravo da kažem na forumima sam našao da je Vlada iz Futoga skraćivao tj. dugu nogu zamenjivao
kratkom, i da to košta oko 130 eur, ali nigde nisam našao obrnutu varijantui cenu za nju.
--- Kraj citata ---
vladu mozes i sad da okrenes i saznas posto je, a kad skratis zrcalo ne moras ni da ga zoves... u svakom slucaju ako skracujes obavezno zatopi lepo plastikom a ako je potrebno renoviraj ceo zadnji deo
deda:
Po meni , sigurnije je da produzis cizmu !
Barba Dule:
Kapetane, Hvala svaki odgovor mi je dragocen jer nemam iskustva, svakako mi je najjfetnije da skratim zrcalo koje je usput budi rečeno zdravo ko dren,
a zaštita usečenog dela ne bi bila problem. Moje pitanje je i dalje da li će nekih 8 cm usecanja praviti problem, i da li sam dobro razumeo - da kavitacijska ploča
"ulazi" u vodu nekih 2-5cm. I dalje unapred zahvalan za svaki savet i odgovor.
LSI:
--- Citat: Barba Dule 25, 02, 2013, 18:09:32 posle podne ---Kapetane, Hvala svaki odgovor mi je dragocen jer nemam iskustva, svakako mi je najjfetnije da skratim zrcalo koje je usput budi rečeno zdravo ko dren,
a zaštita usečenog dela ne bi bila problem. Moje pitanje je i dalje da li će nekih 8 cm usecanja praviti problem, i da li sam dobro razumeo - da kavitacijska ploča
"ulazi" u vodu nekih 2-5cm. I dalje unapred zahvalan za svaki savet i odgovor.
--- Kraj citata ---
Barba Dule, naći ćete i u nekim ranije pisannim komentarima ovde na forumu, a ja ću probati samo kratko: da bi iz motora izvukli maksimum treba ga postaviti tako da kavitaciona ploča bude u ravni sa dnom čamca na mestu gde se dno spaja sa krmenom tablom. Tačnije, kavitaciona ploča treba da bude za oko 1 do 2,5 cm ispod te linije.
Zašto je to baš tako ja ne znam. Mora da je nešto u vezi sa opstrujavanjima i usmeravanjem vode koja se kreće ispod čamca i da je u tom položaju elisa u optimalnom području da izbaci najveću snagu.
Ovo pravilo (1-2,5 cm) važi i kod postavljanja motora sa kratkom i kod motora s dugom osovinom. Zato možda najlakše rešenje za vas jeste isecanje krmene table i time snižavanje tačke na kojoj se kači motor.
Kapetan:
barba dule ...
slika ce ti sve kasti ....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju