E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

prepravka zrcala na pasari

(1/10) > >>

Barba Dule:
Molim Vas za savet, radi se o tome da imam hondu BF15 sa kratkom nogom,a na pasaru bi trebalo da stavim motor sa dugom nogom.
Moje pitanje je da li mogu da usečem zrcalo ( imam oko 20cm na raspolaganju) i da tako spustim motor.
Fabrička razlika u visini noge je 13 cm.

budens72:
Nisam siguran koliko je to pametno.... spustićeš mnogo motor, pa će dobijati vodu od talasa....

nije bez razloga predviđena duga noga.....

LSI:
Dalibore,

Ako čovek isecanjem krmene ploče spusti motor taman toliko koliko je potrebno da poravna kavitacionu ploču sa koritom čamca (uz onu razliku od oko 1-2,5 cm kako se preporučuje) da li mislite da bi i tada motor bio nisko u vodi?

Ne zamerite na pitanju - ne znam karakteristike pasare i ne znam koliko je duboko korito, tj. koliko duboko gazi.

Barba Dule:
U pitanju je ELAN485 pasara koja je mnogo"plića" od T500
Hvala na odgovoru,moje pitanje je: na uputstvima za montažu koje sam našao na netu postoji dozvoljena"tolerancija" od 0-5cm u visini,
verovatno zato što se razlikuju zrcala, pa je moje pitanje ako spustim motor za svega 8 cm, što je otprilike maksimalnih 5 cm, da li ću i tada
imati problem sa talasima? Svakako nisam imao nameru da motor spuštam 13 cm. Unapred zahvalan

Barba Dule:
Pravo da kažem na forumima sam našao da je Vlada iz Futoga skraćivao tj. dugu nogu zamenjivao
kratkom, i da to košta oko 130 eur, ali nigde nisam našao obrnutu varijantui cenu za nju.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju