Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Stari Slankamen - danas

<< < (38/65) > >>

zankiki:
Prošao sam danas pored vaše marine ali nisam svraćao. Mrak ranije pada, a ja sam imao dosta do kuće.
Video sam MIšu negde oko 2km, a Švaba je juče prošao negde uzvodnije.

LSI:
Ако мало пажљивије погледате слике с лабудовима, запазићете, при самом врху фотографија један велики чамац с кабином како се удаљава.

Била је то "Бела лађа" која је од недавно у власништву нашег Кемпија.
Он је био један од ретких који су јутрос одлучили да исплове. Међутим, десио се пех и осовински вод је испао из лежаја при убацивању у положај за вожњу уназад (отприлике тако сам ја схватио Сашино објашњење). После сат-два мајсторисања, Саша је успео да осовински вод врати на место и у тренутку док сам сликао лабудове, правио је пробну вожњу, коју сам ја овековечио снимцима.

Ево како "Бела лађа" изгледа (снимци направљени неколико минута након оних првих, у повратној вожњи).

LSI:
Док је Саша намештао осовински вод, ја сам стартовао моју Хонду и пустио је да ради у леру, да се мало освежи акумулатор.
Отворио сам коморе на чамцу, покупио из њих око 2-3 децилитра воде заостале после недавних киша, оставио поклопце отворене, да промаја посуши простор испод палубе.

За то време, жена је припемила шницле и таман кад је требало да почнемо, појави се наш Милета (да се човек пита), са својим пријатељима. Наиђе однекуд и Шваба, горе-поменути...

И тако, у лаганом ритму, прође и овај дан.

LSI:

--- Citat: zankiki  01, 10, 2017, 18:12:25 posle podne ---Prošao sam danas pored vaše marine ali nisam svraćao. Mrak ranije pada, a ja sam imao dosta do kuće.
Video sam MIšu negde oko 2km, a Švaba je juče prošao negde uzvodnije.

--- Kraj citata ---

Жао ми је што нисте свратили на пиво али разумем разлоге па не замерам. Далеко је до Новог Сада. Срећом, имали сте ветар у леђа. Таласи су можда мало већи за мој мали чамац, али верујем да сте у Маризи уживали.

Видимо се неком другом приликом.

STG:
Bravo.
Lepo ispunjen dan, ma verujem da je bas bilo za uzivati...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju