Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Stari Slankamen - danas
igorbos:
--- Citat: LSI 06, 08, 2017, 19:14:48 posle podne ---Дуле, шта је једно кисело млеко за овако леп дан. Али неће требати. Матора је ово кожа, ишибали је ветрови, пржило је сунце, тукла је киша. Али то је оно споља. Шта је издржала од оног што је изнутра долазило? Тежак сам ја човек, а јадна кожа, ћути и трпи... Истрпеће и ово мало од данас.
Lazo-Gladijator....... Izvini Lazo,samo ti pises na sajtu pa nemam koga drugog. 114
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
--- Kraj citata ---
LSI:
--- Citat: igorbos 07, 08, 2017, 11:04:29 pre podne ---
Lazo-Gladijator....... Izvini Lazo,samo ti pises na sajtu pa nemam koga drugog. 114
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
--- Kraj citata ---
[/quote]
114 k5
LSI:
Нисам вас скоро извештавао о дешавањима у марини у Старом Сланкамену, па ево да то учиним данас.
Овај кратак извештај би могао да се смести и у тему о дружењима али нека га овде у "хроници" дешавања у марини.
Лепо јутро,наговестило је леп дан и тако је и било. Није сметало ни мало кише, која је кратко падала. Ништа данас није могло да поквари расположење. Данас смо се окупили због једног лепог повода.
Наш пријатељ из марине, Шваба, Армин, позвао нас је да обележимо дан када се, пре 55 година родио велики пецарош и заљубљеник у реку и природу. Пропутовао је кроз много земаља на овој кугли а сад већ три године живи код нас. Научио је српски, упознао наш менталитет и замислите - каже да таквих људи нема на свету! Видите га на слици са супругом Сандром.
Ево и неколико слика на којима ћете видети да је Армин био прави домаћин. Видећете на сликама праву икебану.
Ручак смо почели невероватно укусним свадбарским купусом који је скувао наш ДулеН, а затим је послужено прасе, кромпир припремљен на традиционалан немачки начин. Биле су ту и три торте (ја сам пробао, и то пар пута, све три - мени су све три биле добре).
Нисам сликао кад је почела песма уз звуке две гитаре - биће неки други пут.
Видећете на сликама да су са нама били и наши пријатељи Шваба и Буса (Кемпи ми је побегао, прво својим новим бродом, а после у гужви али нека, сликаћу ја и њега, па ћете видети да је и он сад у нашој марини.
Ето толико, до неког новог окупљања.
LSI:
Лепо је јутро освануло данас, сунчано, мада прохладно, јесење.
Ипак, било је довољно лепо да без много напора одлучим да је дан као створен за одлазак у марину. Пре поласка, распитао сам се да ли има неког од наших у Тиси и планирао сам да обиђем пецароше.
Чуо сам да су Зоран и Миша негде око другог-трећег километра, а Шваба негде узводније, према Мошорину. Дакле, бар ову прву двојицу могао бих да обиђем, да видим да ли су имали среће.
Међутим, кад сам стигао до старосланкаменачких серпентина, онако с висине, видео сам да се кошава размахала, крестице су се појавиле по врховима усталасаног Дунава.
А-а, нећеш Лазо данас пловити - рекао сам себи. Није то вода за мене. Можда за оне храбрије, свакако за оне с већим лађама али за мене - никако.
Ипак, дан ми није пропао. А како би и могао пропасти у марини у Сланкамену?
Видећете са слика које ћу приложити, било је активности у марини, али чамци, и мањи и већи, углавном су били привезани - изгледа да су и остали, попут мене, закључили да данас баш и не морају на воду. Само је јато белих лабудова мирно крстарило нашим заливом.
LSI:
Испрва су били далеко, око врха аде која нашу марину дели од главног тока Дунава, али онда су пришли и добро се погостили комадићима хлеба којима их је наша Биса обилато частила.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju