E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
PimP my BoaT ili G3
Kapetan:
sem broja obrtaja motora, da li si promenom elise dobio vecu brzinu camca?
Mezija:
Kolika je elisa sa kojom si dobio obrtaje ?
thumbup
oblak:
--- Citat: Kapetan 23, 05, 2013, 13:37:21 posle podne ---sem broja obrtaja motora, da li si promenom elise dobio vecu brzinu camca?
--- Kraj citata ---
U principu su nam sve elise davale slicnu brzinu, mozda se razlikovalo oko 1km/h. Neznatno. Na kraju je legla 13 1/2 x 15. I to je dosta brza elisa.
mesechar:
srazmerno broju obrtaja povećala se i brzina ali i potrosnja je veća a ja nisam nešto bio blesav da arčim merdzu..kako god probao sam elise 14 inča dijametar 13 i ona je kavitirala motor je odlazio u visoke obrtaje a brod bi stao...imao sam na raspolaganju i 13/19 prejak korak obrtaja 2200 ,zatim 13,1/4 x17 korak obrtaja 2500 i na kraju sam naručio 13,3/4x 15 sto mi je na punom gasu dalo oko 3300 obrtaja . ovo je jako važno jer je tada motor na 1800 obrtaja rasterećen na radilici i trosi malo a da ne govorim da kod petaka vaznu ulogu imaju obrtaji jer se smanjuje vibracija .
Jos jedan vazan detalj ,puno toga zavisi i od prenosnog odnosa z noge :Konkretno odnos u merkruzerovoj nozi koja je bila uparena sa motorom 5700 cc i 260 konja je 1,47 sto je bas nepovoljno za dizelaju ali dobrim odabirom elise ja sam ovo kompenzovao tj morao sam ići na manji dijametar elise ..
sve u svemu sad je to bas ono sto sam težio da postignem ...fina deplasmanska brzina sa sto ekonomicnijom potrosnjom i puno dodatne snage, od glisiranja naravno da nema nista jer mu fali jos bar sto konjića ali to i nije bila opcija
maverick:
Odlicna reportaza, znaci mozes glisirati bez problema a mozes i u deplasmanskom rezimu voziti, ako sam dobro shvatio ...i kolika je putna brzina na tih 5 litara potrosnje...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju