E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

PimP my BoaT ili G3

<< < (10/13) > >>

mesechar:
i evo posle duže pauze prvi kisni dan pravo vreme da vam pokazem dokle je stigao moj veseli projekat!
Brodic je zavrsen ...na kraju sam uradio sam zamenu guma u z nozi i zamenu ulja ofarbao je antialginom i porinuo ga na Adi Ciganliji u vodu..

mesechar:
Marinizacija se pokazala kao veoma uspesna. Prilikom prve voznje sve se pokazalo funkcionalnim hladjenje vode ulja i serva sve je bilo ok ali motor ide samo do 1900 obrtaja na punom gasu!! Propulzija savrsena ,šraf se mogao videti deset metara unazad u  vodi ali nejaki merdza sa elisom dijametra 15 i koraka 17 ne moze da izvrti i bog! Naravno to sam i ocekivao jer je motor za ovu elisu imao 260konja. Krece jurnjava za pravim odnosom pozajmljujem sve moguce propele od ljudi koji su imali slicno iskustvo , polovne ,nove ....oglasi internet sve u svemu posle petnest probanih elisa dolazim do prave kombinacije ili bar mislim da bi trrebalo da bude prava ...istina košta 200evrića ako promasim postajem ponositi vlasnik elise koja mi moze krasiti recimo dnevnu sobu ali ne i pokretati brod:)
U pomoc uskace Sale Busa sa jos dve tri elise za probu i naraucujem pravu! sedam dana kasnije stize i ljubav na prvi pogled!! Obrtaji na odlaze na maksimalnom gasu na 3500 dobijam proporcionalno dodavanje gasa i prezadovoljan krecem u mokre probe!!
Sreca bese kratkog roka krecu nove zavrzlame...glavi termostat u motoru menjaj...u trku ...sledeca stavka glavi gas...vracaj se na vez...rasturaj...

LSI:
Bravo, majstore!
Kako ovo lepo izgleda!

Baš sam pomislio - kako bi lepo bilo kad bih ubedio Mesečara da za mene odradi tako jedan brod i da mi ga proda po nabavnoj ceni.
Al' ne vredi - nemam ja ni toliko...

Igraću se ja sa ovim mojim, pa polako. Lepo je i na njemu - samo da se dočepa vode.

mesechar:
popravka uspesna   ajmo krug do medjice proba i sve ok,,,zadovoljan vracam se na vez....polazim kuci rutinski palim kaljuaczaru da vidim ima li neke vode u koritu i cujem zvuk velike kolicine ...tecnosti gasim pumpu dizem poklopac motora i  shok  u toku voznje od vibracije popustio je rezervoar od aluminijuma verovatno nacet od korozije i trista litara nafte izlilo se i potopilo motor do pola bloka motora...panika trcim kupujem kante donosim malu kaljuzaru i istacem pazljivo naftu u kante i spasavam skupoceno gorivo...
Novi dan nova borba povezujem rezervoar za vanbrodski motor za dalje probe,skidam mere za izradu novog rezervoara...jos jedna voznja i otkrivam da cevke na izduvnoj grani popustaju na varovima od vibracija.....boing kapilari u oku pocinju da pumpaju i intezivno razmisljam o vikinskoj sahrani da se potpalim sa sve mojim Gavrilom psujem mu sve predsednike kojih sam se setio ...ma jebo sam mu sve do Abrahama Linkolna !!
Noc uveliko krenula a ja skidam granu i kuci ...sutra do osam bila izvarena ojacana sve skockano...trk montaza proba  ,.......sve ok mali prede ko mače potrosnja na 2000 obrtaja ispod pet litara ložaka ...milina me neka preplavi sreća da mi gospodja nije bila u blizini od milošte bi je još i poljubio iako mi stalno sere da previse vremena i novca ulažem u brod i da ona misli ponekad da njega volim vise nego....

mesechar:
Za sad chukam u drvo kvarova vise nema sve radi ...hladjenje pritisak ulja obrtaji....voznja polako prelazi u mod-bezbrizno...bice jos koja slika i snimak  sa voznje za koji dan!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju