E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

poređenje cena za brodiće od 3mm i 4mm lima

<< < (2/5) > >>

mesechar:

--- Citat: popeye  03, 02, 2013, 13:38:29 posle podne ---U svakom slucaju ovo sto je napisao Ika je vrlo poucno ako je tako ( mislim na cenovnik ).
Ja sam razmisljao o samogradnji, ali sam odustao citajuci tekstove na ovu i slicne teme.
Nikada nisam bio siguran na cemu sam.Mada moram da priznam da sve cene koje su navedene,
i nisu toliko velike za plovilo u celiku.Moramo se sloziti da je to najveci i najtezi deo posla.
Malo se polemise o tome zasto to plovilo ispadne nekoliko puta skuplje u fulu ( iskljucujuci motor ).
Moje zapazanje je da sve ostalo sto radite, je nista drugo nego dranje. Jedan isti posao se naplacuje dosta skuplje ako je namenjen nautici.I to bez blama 4587.Raznu opremu necu ni da navodim, znate i sami.
I pored svega, uz dobru organizaciju i iskustvo( uradi sam....nadji povoljne zanatlije ), samogradnja moze
da bude dobra i ekonomski isplativa. flasica

--- Kraj citata ---

Samo korito je veoma opipljiva komponenta gradnje broda ,lim flakovi elektrode i ploče. Kad kreneš u sredjivanje enterijera i kupovinu opreme nebo je granica ! jbte odeš u farbaru za par sitnica da odradis nesto puknes 50evra sutra odes u radnju da dokupis malo kablova i sitnica opet pedeset evra..udjes u nautichku radnju kupish neku pumpu i malo fitinga300 evrića ma puca samo...ja sam za reparaciju sredjenog camca dao skoro dva soma ...glava boli..

STG:
Ljudi skupa je ovo zabava,kome to u startu nije bilo jasno,e u startu se zeznuo...

broker975fx:
Popeye, najgori su ti skriveni troškovi koje u principu ne vidiš ali i tekako osetiš kada dođu, evo ti npr glup primer, obložiš oplatu šperom - tu se izuješ kako god makar radio i od najjeftinijeg ali nema veze, to se vidi e onda dođu lajsne. Ja sada radim prednju kabinu obložio sam je šperom i sada dolaze lajsne, po vertikali mi je potrebno 26 m a gde je plafon. Da za plafon ode još 15 m (a otićiće naravno više) to je ukupno 41m glupe lajsne. Metar ti je oko 150 RSD što znači da ću za njih da dam 6150 RSD. To je samo za lajsne i to za samo jednu kabinu. Takvih troškova ima puno više nego velikih stvari. Odoh u off ovde je ipak reč o koritu pa se izvinjavam 114

stvlada:
Lepo je meni neki deda rekao"sinko da si poceo da se drogiras manje bi te kostalo"....

packe:
jes skup sport al kad volemo odrecicemo se mnogo cega  a0335 25648   f5 f67 fishing                                              ffff

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju