Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Skok cena registracije plovila - by LSI
ronac:
Provereno,u Beogradu Delta najpovoljnija. 114
Drivee:
POzdrav,
U stvari, osiguranje nije losa stvar. Samo od cega nas ono osigurava? Ja nespadam u kategoriju za osiguranje, jel to znaci da nisam osiguran uopste i ako nanesem stetu nekom camcem, ja to pokrvam? Trazio sam da upisem jos jedan motor i tada su mi rekli da onda moram osiguranje. Sad ne znam, da li je bolje sa ili nez osiguranja. Cena od 3000 nije bas puno..ali sta dobijamo, imam osecaj NISTA sem manje 3000 u dzepu?
GuyFawkes:
--- Citat: oblak 16, 04, 2018, 10:52:28 pre podne ---Najjeftinije osiguranje plovila vec par godina u nazad radi AMS. ZA 50 ks je ispod 3000 din bilo prosle godine. Obavezno proverite u vasem lokalnom AMS ozbiljno su jeftiniji.
--- Kraj citata ---
Danas platih polisu u AMS-u za 44ks i cena je bila 4.016din, izgleda da su ipak poskupeli u odnosu na prošlu godinu. Inače, iako je već rečeno, ova polisa mora da se uplaćuje svake godine uprkos tome što se čamac registruje na 3 godine po novom zakonu. Pitao sam da li mogu da platim odmah za sve tri godine i dobio sam odrečan odgovor. Sad me zanima kakve su kazne ako zaboravim da uplatim polisu dogodine a naiđu gospoda "rečni prašinari" (od milošte) da mi pregledaju dokumentaciju.
zankiki:
Ja znam više njih koji su platili za 3 godine...
LSI:
Укључићу се још једном на ову тему.
Потребно је да сви добро обратите пажњу на детаље кад разговарате с представницима осигуравајућих фирми.
Ви, GuyFawkes, можда нисте имали другу могућност, а можда само нисте пажљиво прочитали оно што смо овде о томе већ писали.
Неки осигуравачи пружају могућност да уплатите осигурање на период од три године (ја сам тако осигурао у "Дунаву") и при том сам добио око 30% попуста. Дакле, мене три године осигурања коштају нешто мање од 7.000 динара. Ви, у складу с политиком АМС треба за три године да платите око 12.000 динара! Да ли је то цена плаћања у ратама? Прерачунајте па одлучите - ово важи за оне који још нису платили.
Питао је неко и шта је покривено уплаћеним осигурањем?
Захваљујем се Зоксу који је уочио грешку у тексту моје поруке. Свима се извињавам због грешке - није била намерна а ево сад иде исправка, одмах после прецртаног дела:
Покривена је штета коју својим пловилом изазове власник осигураног пловила на неком другом пловилу. Дакле, ако оштетимо нечије пловило или ствари на том пловилу, штета се плаћа преко осигурања.
Ово осигурање не покрива штету на нашем пловилу, као ни повреде или смрт лица страдалог у незгоди.
За те ствари, потребно је закључити посебно осигурање - у овом тренутку не знам детаље па не бих нагађао. Кога занима, нека постави то питање агенту осигурања.
Обавезно осигурање власника чамаца за штете причињене трећем лицу услед смрти, повреде тела или нарушавања здравља закључује се на основу Услова за обавезно осигурање од одговорности власника чамаца за штету причињену трећим лицима који чине саставни део уговора о осигуранју и осигуранику су уручени приликом закључивања уговора...
Сума осигурања износи 200.000 евра и представља максималну обавезу осигуравача по једном штетном догађају без обзира на број оштећених лица.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju