Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Skok cena registracije plovila - by LSI

<< < (30/33) > >>

Drivee:
TO sto mi radimo rade i organi unutrasnjih poslova jer nam je zakon napisao neko ko vodu nije ni video a kamoli camac. Ja sam otisao na carinu i jedva su cekali, samo da dodjem i da platim porez. Nema tu nikakvih problema. Bolje ocariniti kako bilo nego ga drzati na crno. Na taj nacin mi pomazemo drzavi i bolje retroaktivno nego nikako jer neocarniti nesto je prekrsaj!!

I da odes da ga carinis, treba ti racun gde se vidi da je placen porez. Znaci, racun kada si ga kupio u inostranstvu. To tako moze.

nego, jel ima neko neki stari gumenjak za pecanje u bari nekoj.

MiletaStamat:
Treba ti da kupiš gumenjak ili pozajmiš? Skoro sam čuo da jedan moj kolega prodaje neki gumenjak, pa ako te zanima mogu se raspitati.

Zvonimir:
Drugari mislim da ste izašli iz teme koja glasi (skok cene registracije plovila). Pa da se vratimo temi i ako neko zna koje je osiguranje najjeftinije za polisu vezanu za registraciju čamaca. Zahvalan u napred.  25648.

LSI:
Док су таксе и порез који се плаћају приликом регистрације исти на целој територији Републике Србије, то није случај и са осигурањем.

Висина осигурања зависи од осигуравача и његове пословне политике.

Ја сам прошле године платио осигурање 3.255,00 динара за мотор од 25 КС.
Ове године, за исти мотор, платио сам 6.835,00 динара! То је, грубо рачунато нешто око 30% одобреног рабата.

Ради се о осигурању код Компаније Дунав осигуранје а.д.о.

oblak:
Najjeftinije osiguranje plovila vec par godina u nazad radi AMS. ZA 50 ks je ispod 3000 din bilo prosle godine. Obavezno proverite u vasem lokalnom AMS ozbiljno su jeftiniji.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju