Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Skok cena registracije plovila - by LSI

<< < (32/33) > >>

GuyFawkes:
Evo ja ću ispričati moju peripetiju od danas i zaključak pa se nadam da ću nekom i eventualno pomoći da se ne opeče kao ja.

Dakle, kao što juče napisah, posle urađenog tehničkog pregleda (u kome zapravo i nema nekog pregledanja al to je druga tema za razgovor) zaputim se ja u AMS da uradim obaveznu polisu osiguranja (video sam da je par ljudi u ovoj temi hvalilo AMS kao najjeftiniji pa reko aj tamo) i oni mi kažu da polisa ne može na tri godine nego samo na jednu i ja uzmem. Inače u pitanju je i prenos vlasništva, ovaj čamac nisam ranije ja registrovao.

Danas u kapetaniji lepo kuc-kuc došo ja da registrujem i uradim prenos, ok dečko imaš sve što ti treba od dokumentacije ALI (ono večito) šta je ovo polisa na godinu dana e pa neće da može mora na tri. Ali u AMS-u su mi rekli da može samo na jednu, kažem ja, pa ponovo dogodine da uplatiš.. Kažu, idi u Dunav osiguranje tamo može ali prvo se vrati u AMS i traži pare nazad...

Odem ja u AMS da poništim polisu i oni kažu dobro u redu. Međutim takođe mi kažu da po zakonu o osiguranjima polisa ne može na tri godine i da imaju informaciju (svežu) da je i Dunav to ukinuo. Spomenuše i neki primer za motore od <59cc kojima se isto polisa obnavlja na godinu dana a registracija ne.

Krenem ja ka Dunav osiguranju sad već malo skeptičan jel mene neko zajebava, međutim tamo me primiše najnormalnije i dadoše tu polisu na tri godine za 11.000din (cena mi je postala nebitna u jednom trenutku, samo da završim maltret). Vratim se u kapetaniju, predam papire i sad idem da pokupim plovidbenu..

Naravučenije je ne idite u AMS i ne slušajte ih šta pričaju, kapetanija prima isključivo polise na tri godine koje koliko ja znam daje Dunav osiguranje (da li ih daje još neko to ne znam, nek doda ko ima iskustva sa ovogodišnje registracije).

ronac:
Delta isto na tri godine. 114

dušan63:
Kolege moze li neko da mi kaze kolika je registracija camca bez kabine klasican smederevac 5.5m i yamahe 25 to jest 18,4kw i koliko se polaca osiguranje za ovakav motor,posto po novom sve to ide na tri godine.

LSI:
Душане, за тај чамац порез је 9.150,00 рсд.
Осигурање (код Дунав осигурања) је 6.850,00 рсд.
Томе треба додати и неке таксе... Све заједно, не би требало више од 18.000 динара.
Још ако је чамац старији, онда иде рабат на порез 10 до 30%.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

dušan63:
Kolega hvala vam pono na informacijama.   llll

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju