E, ovako treba... > Plovila
Proracuni brodova
deda:
Narode,ja zavrsio sadasnji camac,cekam samo da ga teram na vodu,a ne mogu da prodam stari!!!Najzad sam morao i to da uradim ali mi je bilo izuzetno tesko.Ide moja "kadica" u Pancevo a ja samo sto neplacem!!Pocasno mesto u camcu ima slika moje "kadice" i ici ce u svaki sledeci camac! :shout:
odissej:
Kako to da skoro svi traze duzi,a ne siri camac.Po meni je vaznija sirina,a ne duzina camca,i to sa stanovista komfora i bocne stabilnosti.Optimalna mera porodicnog krstasa za Savu i Dunav je duzina preko svega 9-9,5 m,sirina 3,2-3,4 m.(Malo sam van teme,ali necete mi zameriti.)Dakle,ne vazi onaj poznati odnos od 3:1,nego je nesto manji.Ovo se odnosi na porodicu sa 4 clana za visednevna krstarenja.Kep,zbog svojih planova,ti ces morati da trazis druge mere.Kao primer potpunog promasaja u ovim dimenzijama moze da posluzi jedan model naseg poznatog proizvodjaca koji je kabinas duzine oko 9 m i sirine 2,45 m! :victory:
Kapetan:
--- Citat: odissej 30, 06, 2009, 18:43:03 posle podne ---Kako to da skoro svi traze duzi,a ne siri camac.Po meni je vaznija sirina,a ne duzina camca,i to sa stanovista komfora i bocne stabilnosti.Optimalna mera porodicnog krstasa za Savu i Dunav je duzina preko svega 9-9,5 m,sirina 3,2-3,4 m.(Malo sam van teme,ali necete mi zameriti.)Dakle,ne vazi onaj poznati odnos od 3:1,nego je nesto manji.Ovo se odnosi na porodicu sa 4 clana za visednevna krstarenja.Kep,zbog svojih planova,ti ces morati da trazis druge mere.Kao primer potpunog promasaja u ovim dimenzijama moze da posluzi jedan model naseg poznatog proizvodjaca koji je kabinas duzine oko 9 m i sirine 2,45 m! :victory:
--- Kraj citata ---
moza me niste razumeli "prema enterijeru cu traziti korito", a ako mislis na akvarijus slazem se.., takodje se slazem za odnos sirine i duzine za cetvoroclanu porodicu... dodatni clan dodatni metar (i odnos sirine i duzine se menja )
odissej:
Bas tako. :victory:
Kapetan:
sudeci po onome sto plovi nasim rekama bojim se da u Srbiji nema strucnjaka za brodogradnju...
strucnjak je onaj koji ti pokaze projekat koji nikada nije uradjen i kaze ako rasporedis tezinu ovako i stavis Yamahu od 25 konja na punom gasu sa tom i tom elisom ima da ide XYZ km na sat... sve ostalo je malcenje prazne slame i reklama...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju