E, ovako treba... > Plovila

Proracuni brodova

<< < (3/15) > >>

deda:

--- Citat: Kapetan  01, 07, 2009, 02:52:42 pre podne ---sudeci po onome sto plovi nasim rekama bojim se da u Srbiji nema strucnjaka za brodogradnju...

strucnjak je onaj koji ti pokaze projekat koji nikada nije uradjen i kaze ako rasporedis tezinu ovako i stavis Yamahu od 25 konja na punom gasu sa tom i tom elisom ima da ide XYZ km na sat... sve ostalo je malcenje prazne slame i reklama...

--- Kraj citata ---
      To je ,ipak,utopija moj Kapetane! :this:

captjerry:

--- Citat: Kapetan  01, 07, 2009, 02:52:42 pre podne ---sudeci po onome sto plovi nasim rekama bojim se da u Srbiji nema strucnjaka za brodogradnju...

--- Kraj citata ---

ima, samo oni rade za strane firme  :smile:

captjerry:
 :good: :good: :good:

Kapetan:
aj da se ukratko ponovim, kada sam majstoru pomenuo da je Bruce Roberts za projekat Atlantica 40 dao kao osnovu za korito 6 mm majstor mi je rekao
"..ma ne zna Brus Roberts, preteruje, dovoljno ti je 3mm, ako insistiras mozemo i 4mm ..." parafraziram ....

jedva sam se vratio od besa u beograd

Djena je za razliku od njega rekao da manje vise nije zainteresovan jer ima dosta narudzbina za svoj brod ali je ipak dao cifru za rad po projektu na cemu mu hvala ...

ja vec duze vreme svremena na vreme trazim progam koji ce moci da izracuna ono gore, ali i kada nadjem suvise mi je komplikovan da sednem i da ga naucim ... a u srbiji koliko ja znam nema niko ko moze da da procenu u  + - 5 % , znaci dam mu skicu broida i on mi kaze

"... ako uzmes 9,9 Yamahu  i postavis ga sa ovim trimmom sto je optimum sa ovim rasporedom opterecenja ici ce ti brod XZY km na sat i sa tom potrosnjom a ako stavis 15 konja  Evinrude dobijas XZY km na sat ali ovolika ti je onda potrosnja..." 

e za ovu informaciju sam spreman da platim

Kapetan:

--- Citat: mushu  01, 07, 2009, 14:14:39 posle podne ---Covek se zove Zlatko SPEHAR i bio a mozda jos uvek asistent na Masinskom fakultetu. Pre par godina radio je brod za nekoga u Marina na Dorcolu. Naravno ceo projekat sa sve proracunima motora brzina i velicina elise,vodenim linijama pri razlicitim opterecenjima na laptop-u i Autocadu. On je bio najprofesionalniji koga sam upoznao, tada je imao i eks ugovor sa Kubotom. Nazalost telfeon nemam, ali ime je tu mislim da ga je moguce pronaci. Naravno i cena je bila adekvatna usluzi, naravno, ja tada nisam ni bio svestan koliko je to bilo bolje resenje.
Kap ako ga nadjes idemo na pice...

--- Kraj citata ---

mushu ne znam bas za njega...

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2001/04/02/srpski/R01040104.shtml

meni se cini da svi njihovi brodovi oru za medajlu... plus svi su im deplasmanci ...

http://www.danubiusmotorboats.co.rs/srLatn/modeli/monarch900.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju