Ne znam koliko će ti pomoći, ali ja ći ti reći kako sam iscrtavao dihtunge ako nemaš original :
- Poskidaš sve brezone koji štrče i lepo očistiš površinu na koju ide dihtung.
- Nađeš klingerit odgovarajuće debljine i dovoljnih gabarita, dobro bi bilo da je ravan ( da nije bio urolan) ili ga dobro ispraviti.
- Naći neku ravnu površinu koja se ne uvija i nema nikakvih oštećenja na koju postavljaš klingerit.
- Očišćenu površinu motora za koju krojiš dihtung tanko namaži TOAT MAST ili neko ulje, i njome pritisneš klingerit da se mast ili ulje ocrta kao pečat. Dalje ide skalpel i mirna ruka.
Ako ti treba dihtung debljine 0,5 mm ja imam neko parče pa ako nemaš u blizini nigde, javi mi da ti pošaljem.
Drugi način za iscrtavanje dihtunga, ako su tanki materijali, je :
- Suvu i očišćenu površinu pritisneš na dihtung i iscrtaš spoljnu konturu, isečeš skalpelom i onda okreneš i postaviš na potrebnu površinu,
prišremiš otvore za par brezona i šrafovima pričvrstiš iskrojeni pripremak, pa polako prstima pritiskaj po klingeritu da se ocrta nalegajuća
površina, ma kako da je složena. kada si siguran da si sve označio, skidaš i - skalpel.
Sličnu varijantu možeš kao šablon da iskrojiš od tanjeg kartona, pa ako je sve u redu - preneseš šablon na klingerit.
Baš sam te udavio..

...a još i moraš da budeš trezan