Pozdrav gospodo.
Već neko vreme se odlučujem da Vam ispišem moje novosti, al me tako mrzi... Trudiću se da ne dužim mnogo ali moram malo da budem opširan, možda neko nauči na mojim greškama.
U Februaru ove godine, nagovori me kum da pogledamo izbliza ladju koju već duže vreme posmatram, analiziram ... Led je bio i previše debeo pa se odlučismo na šetnju do njega. Vir mu je ime. I ranije smo pokušavali da ga kupimo ali mu je cena bila preterana. Ipak odemo, što da ne mislim se, svakako ga neću kupiti. Ono što smo videli nije bilo toliko loše kao što sam očekivao.
Mesec-dva kasnije, na Vira i zaboravio , zove me vlasnik pomenute ladje, gori mu pod nogama

.Šta sada ? Osmislim ja koliko moja ladja sa svom opremom i motorom vredi ( odprilike ) i toliko mu i ponudim. Na moje iznenadjenje, on pristade ....

Nema nazad. Svi oko mene u čudu. Brat i kum oduševljeni, ali se desilo toliko brzo da se nisu snašli. Postao sam vlasnik posrnulog metalnog kabinaša, dimenzije 9x2.10. Trenutno je na njemu DMB 10 koji nije bio uključen u trgovinu, nije me ni zanimao u ovoj priči a nisam ni imao para za njega.