Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
potreban savet oko kupovine camca
STG:
Specijal 80 je sigurno davno prevazidjen camac,bar sa ponudom slicnih camaca od plastike...
Tajmen je moj favorit kada je rec o plastici.
Kapetan:
u novcu je trik ...
specijal oko 500 evra a svi drugi paslticni oko 2000 evra ...
tomos troci 0,5 litara 20 konja 4 litre ....
i onda covek lepo presece koliko moze da se pruzi ...
ranko latinovic:
i mislio sam da uzmem argonauta samo mi je falilo malo da prevagne ffff gledao sam ih kod joce na jezeru ima ih 10 a samo jedan ili dva specijala valjda i to govori nesto 114
STG:
--- Citat: Kapetan 27, 11, 2012, 21:02:02 posle podne ---u novcu je trik ...
specijal oko 500 evra a svi drugi paslticni oko 2000 evra ...
tomos troci 0,5 litara 20 konja 4 litre ....
i onda covek lepo presece koliko moze da se pruzi ...
--- Kraj citata ---
Da li je moguce da posle X godina provedenih na vodi i dalje mislis tako? embarassed
Specijali su camci stari po 15-20 i vise godina,krte plastike,dotrajali.Svi polovni su takvi ili ce biti nakon godine koriscenja,znam probao sam.
Jesi imao neku 4ku?Ostavi se potrosnje,reci mi koliko km predjes sa 0.5l?Sa 20hp i 4l predjem oko 30-40km,za sat vremena...
Sa 4kom zaboravi covek gde je krenuo,a bezbednost i ugodnost same plovidbe necu mnogo pominjati.
Da pomenem stiftove,kvarove,svecice i ostala cudesa koja idu uz 4ku...
Na kraju sve zavisi od budzeta,ali neki dan je bilo tvrdnji da je skuplje kupovati jeftinu robu,a ovo je prilicno na duze staze...
Kapetan:
danas po kosavi ...
siklja 6 x 1,5 metara taban 125... 2.5mm lim tezina oko 200 kila
motor T4
oko 35 km predjeno , nizvodno
potrosnja ispod 5 litara za ceo put prosecna brzina 12 km na cas
e sad vise verujem staroj plastici nego novoj ... moja jedrilica je moje godiste 1976to ... plastika je ko nova popustila je samo na jednom mestu i to zato sto su tu rupe za stubic ograde i izgleda da se neko nekada dobro navalio za taj stubic...
sve zavisi ko je proizveo camac i sta je koristio .. ne zelim da kazem da je specijal kvalitetniji od argonauta, tajmena ili slicnih camaca ali skoro na svim tim camcima se cuje skripa plastike kada hodam po njima... kod mene na jedrilici nista ne skripi ....
ja licno bih izabrao nov plasticni camac ali jedino zato sto imaju vise prostora u odnosu na stare camce... sB0
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju