The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva

Kurs za Operatera (i licencu) VHF radio stanice - zima 2013

<< < (3/7) > >>

Sci:

--- Citat: LSI  27, 06, 2013, 20:04:39 posle podne ---Bravo, Sci. I još jednom moje čestitke.

Nije lako na stranom jeziku ni običnu konverzaciju voditi, a kamo li polagati ispit. Zato sam i pitao da nam kažete malo više o tome kako bi i ostali shvatili da se do nekih licenci ne dolazi kao kod nas do nekih fakultetskih diploma.

Ne sečam se da sam video koliko to košta i niste nam rekli iz kog priručnika ste se pripremali. Ako imate malo vremena da nam kažete još i to onda bismo imali celu priču.
Ali i ovako - hvala na odgovoru.

--- Kraj citata ---
Postoji knjiga koja se kupuje kod instruktora, a postoji i prirucnik, mislim da je cena bila 70e za ceo kurs bez knjige. U pravu ste za polaganje, kanadjani se ni najmanje ne bi potresli, ako ja, na primer, ne bih polozio za VHV radio operatera, makar polagao deset puta. Zato su njihove diplome validne u celom svetu i imaju tezinu, a to se stice samo kvalitetnim radom.  Sto se tice polaganja za RYA Yacht master videcemo, ima vremena do proleca... ok. U svakom slucaju sve dozvole cu odradjivati na nacin koji ce mi omogucavati nesmetanu plovidbu po bilo kom delu sveta, da ne bi bilo, Crnogorci ne priznaju ovo, 'Rvati ono, itd, itd...

Ovako izgleda dopis kanadske jedrilicarske asocijacije, na drugoj slici je sama licenca j1

STG:
U Srbiji je polaganje za radio stanicu dodje okolo 60e,ako se dobro secam,tako da i nije neka razlika...

Kapetan:

--- Citat: Gorance  28, 06, 2013, 10:12:15 pre podne ---U Srbiji je polaganje za radio stanicu dodje okolo 60e,ako se dobro secam,tako da i nije neka razlika...

--- Kraj citata ---

a gde se priznaje ta od 60 evra ? pa u Srbiji :D

zoki novus:
I verovatno za tu u Srbiji moras nesto i da znas ha

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  28, 06, 2013, 18:21:09 posle podne ---I verovatno za tu u Srbiji moras nesto i da znas ha

--- Kraj citata ---

znas kako kazu krimosi ... sve sam ukrao ali sam vozacku i diplomu kupio....

tako ti je sa dobrim delom Srpskih diploma... eno ako hoces trkni na megatrend pa nam uzmi par komada , da nam se nadje vidis kako vreme ide  sajkaca

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju