The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva

Kurs za Operatera (i licencu) VHF radio stanice - zima 2013

<< < (2/7) > >>

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  27, 06, 2013, 05:15:03 pre podne ---Super!
I kako je u kanadi?
Gde si polagao u Montrealu,Otawi,Torontu

--- Kraj citata ---

Kanadska licenca je priznata svugde u svetu ... i ja sam polagao za istu ...

srsa:

--- Citat ---
Kanadska licenca je priznata svugde u svetu ... i ja sam polagao za istu ...

--- Kraj citata ---

А јеси ли положио?

Sci:
LSI, ispit se polaze na engleskom jeziku, dobijamo 60 pitanja u formi polaganja vozackog kod nas. Znaci, A, B, C, D, pa nabodi odgovor 6589. Najveci problem mi je bio sto su neki odgovori zamka odgovori sto u kombinaciji sa engleskim prevodom moze napraviti probleme. Uslov je da se dosta solidno poznaje engleski jezik inace ne vidim svrhu prijavljivanja za polaganje. Instruktor je bio savrseno ozbiljan i nije pokazivao zelju da nam pomogne u odgovorima, osim u prevodu pojedinih reci, ako bas zapne i zato sam jos ponosniji, jer sam zaista shvatio da je ovo licenca koja se mora zasluziti sopstvenim radom. Dobio sam i licnu pohvalu sa 56 tacnih odgovora, jer sam zavrsio poslednji, pa je instruktor verovatno mislio da nikad necu poloziti lol. Bio sam spor zbog prevoda, nisam hteo da me navuku trik pitanja i odgovori. To je to, rezultati su poslati u Kanadu, posle dva meseca su stigle licence za one koji su polozili, ja sam moju juce preuzeo pa vam se pohvalio.
Cak i svi zluradi koji ne mogu da podnesu tudje uspehe u bilo cemu i zive od sopstvenog jada i nemoci mogu da se jave na kurs i sami se oprobaju, zelim im svu srecu na ispitu i licenci, pa makar bila i kanadska upavusi.
Zelim da cestitam Dejanu koji je ziveo u Kanadi gde je i postao ovlasceni instruktor za ove ispite koji do skoro nisu postojali u zemlji Srbiji, kao i da mu zahvalim sto nam je omogucio da za ovakve sertifikate ne moramo da putujemo po svetu.

LSI:
Bravo, Sci. I još jednom moje čestitke.

Nije lako na stranom jeziku ni običnu konverzaciju voditi, a kamo li polagati ispit. Zato sam i pitao da nam kažete malo više o tome kako bi i ostali shvatili da se do nekih licenci ne dolazi kao kod nas do nekih fakultetskih diploma.

Ne sečam se da sam video koliko to košta i niste nam rekli iz kog priručnika ste se pripremali. Ako imate malo vremena da nam kažete još i to onda bismo imali celu priču.
Ali i ovako - hvala na odgovoru.

Kapetan:

--- Citat: srsa  27, 06, 2013, 13:41:17 posle podne ---А јеси ли положио?

--- Kraj citata ---

naravno :) 

@sci , planiras li na prolece RYA Yacht master ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju