Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Vremeplov-da se podsetimo kako je bilo nekad

<< < (8/11) > >>

moma-stosic222:
*
 yg

Svako od nas ima svoj vremeplov. Nekada nas vraca unazad, pa tako nastaju secanja. Nekada nas nosi napred. To nazivamo snovima.   ( Dz. Ajrons )

Svako ima pravo na svoje misljenje i kako da organizuje svoj zivot, ali i da ga predstavi u drustvu ! Opasno je ako promasi temu i onda stvara zabunu !!!
 ok   114   m4

Slovenac:
Dule moj,da bi živeo danas,moraš da znaš za unazad a isto tako moraš da gledaš unapred,da bi sebi i svojima omgućio koliko toliko pristojan život.kada se okrenem unazad vidim sigurnost,veselje i dobrotu,kada gledam unapred vidim silu, nepravdu i sebičnost,molim da se moje reči razumu u širem konktestu.ja imam troje dece, sina i dve ćerke a nisam napravio fajtere od njih, gledajući u budućnost, pogrešio sam.ono što su mene učili,bilo je 21_vi, vek je napredak,poboljšanje života na svim poljima a u istini ceo svet nazaduje neverovatno brzo i mi sa njima.budućnost nažalost pripada zlim ljudima spremnih na sve gadosti,na moju (sreću) žalost ja znam da se nosim sa time ali decu nisam pripremio na to,Dule boli me ono što vidim u budućnosti.danas ja živim i uživam čak šta više preterujem u tome,sada me ruši kriza srednjih godina i sebi ugadjam maksimalno a odlično znam šta je uživancija, ali  mi tu više nismo bitni naši naslednici su bitni i njima treba da ostavimo lep život.  hi  114

moma-stosic222:
*
 yg umnik
Osim licnog zadovoljstva, pitam se ja, da li je korisno upropastiti temu !!! ??? A lepo pise : Vremeplov - da se podsetimo kako je bilo nekad !

114 m4

moma-stosic222:
*

114  Zdravo bio Boki !  ok

Ja pisem iz svog licnog zadovoljstva i staram se da nikoga ne uvredim, ali i da svakako pricinim zadovoljstvo onima koji bez pretenzija citaju te postove radi opet svog' licnog zadovoljstva. TV i POLITICKE PERVERZIJE su svakako polagano uticale na nerve svih nas, ali su se odrazile razlicito i prema tome ja sam za toleranciju prema svakome, pa i prema sebi ! ok

Secas se kako smo nocu okolo vatre, citavo drustvo regatasa sedeli i przili male kesige u tucanom tiganju i pevali uz gitaru, ili upadali u romanticno stanje dok si ti recitovao:  ... "Nedaj se Ines...", pa "Oj Moravo ..." i svakako nemogu nikada zaboraviti jacinu poruka pesme "Spavajte reci, andjeli lakokrili ... zenice moje tame ... ". I znam, zavrsavao si sa: "Vodio sam te na izvore Tomaseve ... "!!! Nije nam smetao ni dim sa vatre, ni vrele kesige koje smo rukom jeli, a hladnim belim spricerom zalivali "oso lepes" smo ga zvali ! Desavalo se i tada da neko od nas Regatasa negoduje zbog necega, ali neobracajuci paznju na njega i njegove neprijatne price, sam se "izgasio", a nas je zora podsecala da bi trebalo malo i dremnuti ! U plovidbi, desavalo se da nekome nesto ispadne iz ili sa camca, pa ako ne potone, bilo ko od nas, a moze,  to pokupi i kada se ukaze prilika vratimo coveku. Kako smo se samo trudili da pomazemo drug-drugu u onome sto stvarno znamo. Secas se "Yetija" koji je posle tvoje konsultacije, pristupao popravci radio stanice radio amateru iz tog sela gde smo zanocili. Ti si tada u to vreme vodio "nocni program" Radio Beograda i bio si omiljen urednik i voditelj tog programa. Kad se samo setim kako su te docekivali u naseljima po Vojvodini kad bi preko radio stanica saznali da si i ti prisutan na Regati !  clap

Ja samo mogu reci da je bilo i bilo je predivno !!  114   m4

njegos68:
 Ja nisam jos kandidat za PIO,ali je tema odlicna i vrlo je rado citam...  dodo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju