Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Nasa mapa Dunava

<< < (4/6) > >>

Kapetan:
manje vise to je wikimapija ispunjava 90% nasih zahteva...

shomi:
Hmm, ne bas... Ovo sto se hoce ovde je nauticarska verzija wikimapie i Google Earth-a...

Wikimapia su samo karte (satelitski snimci) sa obelezenim podrucjima od interesa (gradovi, sela, ade...), a na Google Earthu se nalaze i (odabrane) fotke sa servisa Panoramio...

Kapetan:
3 sata je nocu pa da ne gledam na wikimapiji ali mislimda zmoesda bacis opis i da dodas sliku

shomi:
Mozes da dodas mesto, mozes opis, ne mozes sliku, samo link na postojecu stranu na wikipediji,
sa koje se onda automatski vuku slike, ako ih tamo ima.
Takodje, novo dodato mesto mora da prodje odobrenje od wikimapie,
a i moze da bude prilicna guzva oko mesta koja su vec opisana...

Mislim da mozemo da napravimo internu, jednostavniju mapu mesta od zajednickog interesa...
Sa sve slikama :)

captjerry:

--- Citat: Barba  30, 06, 2009, 20:21:11 posle podne --- Ideja je bila da ako npr. pitam gde je dobro mesto da se usidri i prespava recimo kod Smedereva, ti na kartu stavis zvezdicu i napises evo ovde, a u blizini imas i dobar restoran na obali ovde (stavis drugu zvezdicu), ali pazi na ove sprudove ovde (pa opet stavis zvezdicu), da pecas mozes ovde, da se kupas ovde... i tako das gomilu kvalitetnih informacija svima. .... Na kraju krajeva, uvek moze da se kupi GPS, samo nisam siguran da je on upotrebljiv u ovu svrhu. 

--- Kraj citata ---

mislim da se tako nesto upravo pravi od strane istrazivaca, tj. autora atlasa...

--- Citat: Barba  30, 06, 2009, 20:21:11 posle podne ---Ja kartu odstampam i ponesem sa sobom. A ova prica oko elektronskih karata meni nije interesantna, na camcu mi najmanje treba ekran, tastatura i ostala plasticna sr

--- Kraj citata ---

za to postoji atlas sa svim info vec ubacenim, od terena za pecanje, raznih nautickih sadrzaja i pomoci, do plaza, sprudova, napera...problem je jedino sto nije azuriran ali mislim da autori rade na novom izdanju...
provericu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju