Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Nasa mapa Dunava

<< < (3/6) > >>

Barba:
Karte nisu sa foruma, nema veze. Ideja je bila da ako npr. pitam gde je dobro mesto da se usidri i prespava recimo kod Smedereva, ti na kartu stavis zvezdicu i napises evo ovde, a u blizini imas i dobar restoran na obali ovde (stavis drugu zvezdicu), ali pazi na ove sprudove ovde (pa opet stavis zvezdicu), da pecas mozes ovde, da se kupas ovde... i tako das gomilu kvalitetnih informacija svima. Ja kartu odstampam i ponesem sa sobom. A ova prica oko elektronskih karata meni nije interesantna, na camcu mi najmanje treba ekran, tastatura i ostala plasticna sr.... Na kraju krajeva, uvek moze da se kupi GPS, samo nisam siguran da je on upotrebljiv u ovu svrhu.

Pozdrav,

Kapetan:

--- Citat: Aka  30, 06, 2009, 16:33:17 posle podne ---Batalite rad na tim mapama od pre Hrista... Bolje krenuti od karti Plov puta, ili ako je Pera saglasan, od Garminove karte?

--- Kraj citata ---

slazem se, ali moj savet je da mi ubacujemo podatke na neku JPG kartu ili bas ovu sa plov puta posto su vektorske pa trpe informacije, a pera samo posle ubacuje, nemaju svi garmina na brodu :(

shomi:
Ovde ne moz' da se ubacuje u vektor, SeeMyEnc je samo viewer, nazalost.
Ima neki ENC Designer, valja ga potraziti, sa njim garant moze.
Ali moze da se napravi jpg svakog dela koji hoces, npr. to oko Smedereva,
vec imas obelezene kilometre, signalizaciju i plovni put, ista stvar,
ubacis jos informacija gde ima nesto zanimljivo i od opsteg interesa...

MisterTwister:
 :good: POZDRAVLJAM IDEJU  :good: ALI MISLIM DA NE BI BILO LOSE AKO BI SE I  POSTAVLJALE FOTKE KOJE BI SNIMILI SAMI FORUMASHI , MESTA KOJA SU LEPA ZA KAMPOVANJE I PECANJE. MISLIM DA JE TAJ VIZUELNI MOMENAT MNOGO BITNIJI ZA PREPOZNAVANJE NA LICU MESTA. OSIM TOGA I SLIKA SA FORUMA MOZE DA SE ODSTAMPA I PONESE NA REKU. JA BIH MOGAO RECIMO DA POSTAVIM SLIKE VEZANE ZA PODRUCJE DUNAVA U OKOLINI DUBOVCA, POZAREVCA I RAMA JER JE TO TEREN KOJI REDOVNO POSECUJEM.  :drinks:  SVAKI KOMENTAR NA OVAJ POST JE DOBRODOSAO.
PS NESTO SLICNO OVOJ ZAMISLI POSTOJI NA GOOGLE-U

shomi:
U kombinaciji sa tacno obelezenim mestom na karti, odlicna ideja!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju