Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
UPITNIK ZA RIBOLOVNE ORGANIZACIJE I RIBOLOVCE...
Kapetan:
po meni resenje koje stedi novac, ribu i zivce jeste da se:
1 broj dozvola za privredni ribolov ogranici prema podrucju gde bi se pecalo
2 Da se ogranici broj mreza koje idu na jednu privrednu dozvolu
3 da se nosiocima dozvola za privredni ribolov dodeli status ribocuvara
4 oznacavanje vlasnistva mreza i slanje informacije putem SMS-a (software salje GPS lokaciju) gde se legalne mreze nalaze
5 drzavni odkup ribolovackog pribora uhvacenog u ribokradji ili van prijavljene lokacije po cenu 20% nizoj od trzisne
eto i za godinu dana imali bismo resen problem ...
mossi:
1. Već je limitiran.
2. 100 ribolovnih alata
3. ribari i čuvari su i do sad bili pod istim šeširom 56568
4. ovo mi zvuči kao dobro ( iako bih ja najradije da ribarima vidim ledja )
5. čisto sumnjam.
-----------------------
Moj predlog:
1. 5 godina robije za svaki krivolov većeg opsega ( ulov ili alati za više od 20kg ribe )
2. kazna od 100.000 dinara za rekretaivni ribolov ( preko mere, u zabranu, itd )
3. ribočuvar sa dobrom platom i KRIVIČNOM odgovornošću.
Za 3 meseca nema krivolova!
Imali bi Ebro na svim rekama.
Ali Država paralelno sa ovim merama definitivno mora da podigne nivo kvaliteta ribolovnih voda u tehničkom smislu čistoće.
Odnosi se na sve vrste zagadjenja: gradski kanalizacioni izlivi, tehnički izlifi fabrika, brodski i ostali otpad plovila i splavova,
kao i obaveza specijalnog pojasa i rešavanja slivanja vode sa njjiva sa herbicidima/fungicidima u ribolovnu vodu.
A znaš kad će to da bude - NIKAD! upavusi
hi
gile69:
Mossi , lepo napisano.
Ali da to uradimo mora da nam kaze Evropa . Par godina cemo govoriti da to nije uredu jer ne ce postojati starih zanatlija -alasi. A ti ljudi placaju nisku kolicinu poreza, a hvataju veliku kolicinu ribe(i velike kolicin ispod mere).
mossi:
Evropa nam rekla/naredila da slavimo Dan primirja u I svetskom ratu i mi slavimo.
Ajde nekom da padne na pamet da za praznik stavi SRPSKU NOVU GODINU!
Ne mora i ne treba Evropa da nam kaže ama baš NIŠTA.
I dokle god budemo čekali da nam se kaže/naredi, neće od toga biti NIŠTA! 56568
P.S. I fotkanje sa TUDJIM i PUŠTENIM ulovima takodje.
Slikaš se sa svojom ženom, a ne sa tudjom! ha stri
Kapetan:
--- Citat: mossi 11, 11, 2012, 14:02:42 posle podne ---Evropa nam rekla/naredila da slavimo Dan primirja u I svetskom ratu i mi slavimo.
Ajde nekom da padne na pamet da za praznik stavi SRPSKU NOVU GODINU!
--- Kraj citata ---
Ja je stavljam redovno na spisak praznika ... A sto se tice dana primirja stvarno je sramota da nismo sami slavili taj praznik... ali to je posledica bratsva i jedinstva, Jugoslavije i komunizma a smo sve nase stavili u zapecak ...
no da se vratimo na temu ... ja mislim da mreze treba recimo limitirati na recimo 1000 metara u 14 dana, pa kad god postavis mrezu ti posaljes info drzavi koju mrezu od registrovanih si postavio i gde ... i tako se lepo drzi sve pod kontrolom
ujedno da se tako dobro zaradjuje ja bih sutra kupio 5000 metara mreze upregao 10 ribara i pod okriljem firme i sa dozovlom lovio ribu .... nema vise ribe ni u mrezi ...
zato ja i mislim da treba da se organizuje kontrolisani izlov kao i odkup mreza koje su ili preko mere ili vlasnistvo ribokradica...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju