Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
UPITNIK ZA RIBOLOVNE ORGANIZACIJE I RIBOLOVCE...
gile69:
Alasima treba dati platu ali nesmelu da alase i da se zabrane sve mreze , senkeri, bucke i sve ostalo.
Mislim da je ovo najkorektnije. Jedino onda ce biti ribe.Alasa nenozes da kontrolises kako, kada i gde hvata ribu.
mossi:
--- Citat ---Alasa nenozes da kontrolises kako, kada i gde hvata ribu.
--- Kraj citata ---
OVI ribo"čuvari" ne mogu.
Ali i te kako se ribari mogu kontrolisati, samo da se hoće.
1. Pola mreža je podavljeno na mesta koja su ZABRANJENA.
2. kontrolišite ulov, a prekomernu količinu sankcionišite KRIVIČNO, a ne prekršajno.
I kao što rekoh, a čika gile69 potvrdio, NEMA OD TOG NIŠTA! 56568
Hvala .. ponosim se i vama!
Zoran:
Drzava NE ZELI da kontrolise ribare.Pa dovoljno je na pijaci
pogledati sta se u koje vreme prodaje i koje je velicine.Nista lakse.
dalibor:
Definitivno najgora godina u mojoj ribolovačkoj karijeri. Skoro 30 godina!
Svi smo isfrustrirani i zabrinuti.
Ljudi nemojte da se brinete, uskoro ni oni neće imati šta da uhvate...
A mi entuzijasti samo na neke revire koje inače nikada nisam ni voleo,da navodno zadovoljimo dušu.
Mislim da treba jedna dobra godina sa visokom vodom da malo oporavi riblji fond,pa da bude za sve po nešto.
Alasi su super ljudi i oni su profi treba od nečega da se živi.Ali strujaroši su ti koji prave probleme najviše alasima pa tek onda nama pecarošima. To treba nekako iskoreniti.
ALI KAKO????????
Arsa:
--- Citat: dalibor 11, 11, 2012, 21:27:41 posle podne ---Definitivno najgora godina u mojoj ribolovačkoj karijeri. Skoro 30 godina!
Svi smo isfrustrirani i zabrinuti.
Ljudi nemojte da se brinete, uskoro ni oni neće imati šta da uhvate...
A mi entuzijasti samo na neke revire koje inače nikada nisam ni voleo,da navodno zadovoljimo dušu.
Mislim da treba jedna dobra godina sa visokom vodom da malo oporavi riblji fond,pa da bude za sve po nešto.
Alasi su super ljudi i oni su profi treba od nečega da se živi.Ali strujaroši su ti koji prave probleme najviše alasima pa tek onda nama pecarošima. To treba nekako iskoreniti.
ALI KAKO????????
--- Kraj citata ---
Za desetak godina neće biti alasa u Srbiji, kao ni u ostalom delu bivše Jugoslavije.
Pravih alasa sa položenim alaskim ispitom, registrovanim i označenim alatima više i onako nema. Sve se menja pa ćemo se i na tako nešto morati da naviknemo.
Uzgoj, tov i plasman ribe biće poveren pravnim licima a reke i njihova zaštita predstavljaće izvor drugih prihoda za državu pa će, nadam se, i tu biti uspostavljen određen red.
E sada. Svi se tome nadamo, ali smo svesni i mnogih ograničenja na koja nismo navikli. Strogo ograničen broj izlazaka na vodu uz prethodnu najavu, kontrola ulova, i OBAVEZNO prijavljivanje istog, skupe dozvole ...
Pa ko voli i može, neka izvoli. grandpa
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju